Desert

Prăjitură cu biscuiți și cremă delicioasă de lămâie

 

 

Prăjitură cu biscuiți și cremă delicioasă de lămâie

 

Prăjitură cu biscuiți și cremă delicioasă de lămâie

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 300 g biscuiți
  • 120 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 60 g amidon

 

Mod de preparare:

1. Turnăm laptele într-un vas. Adăugăm coaja de lămâie (păstrăm puțină pentru decor) și punem vasul pe foc. Separat, batem ouăle cu zahăr. Turnăm puțin lapte fierbinte într-un pahar. Adăugăm amidonul și mixăm bine, pe urmă turnăm amestecul inițial.

2. Adăugăm și ouăle bătute cu zahăr. Amestecăm constant iar când începe să fiarbă, luăm vasul de pe foc. Lăsăm compoziția la răcit.

3. Turnăm un strat subțire de cremă, într-o formă de copt. Pe deasupra, adăugăm un strat de biscuiți. Procedăm la fel până terminăm ingredientele. La final, decorăm cu coaja de lămâie păstrată. Punem tortul la frigider pentru o oră.

 

Poftă buna!

 

Beneficiile pentru sănătate ale lămâilor includ tratamentul indigestiei, constipației, problemelor dentare, infecții ale gâtului, febră, hemoragie internă, reumatism, arsuri, obezitate, tulburări respiratorii și hipertensiune arterială. Cunoscute pentru proprietățile sale terapeutice de necontestat, lămâile te ajută să îți întărești sistemul imunitar și contribuie la detoxifierea organismului.

Sucul de lămâie, în special, are mai multe beneficii pentru sănătate. Este bine cunoscut ca un tratament util pentru pietrele la rinichi, reducând riscul accidentelor vasculare cerebrale și scăzând temperatura corpului. Ca o băutură răcoritoare, limonada te ajută să te relaxezi și să te simți energizat.

Beneficiile de sănătate ale lămâilor se datorează multor elemente nutritive precum vitamina C, vitamina B6, vitamina A, vitamina E, folat, niacin, tiamină, riboflavină, acid pantotenic, cupru, calciu, fier, magneziu, potasiu, și proteine. Este un fruct care conține flavonoide, substanțe care au proprietăți antioxidante și de combatere a cancerului.

Ajută la prevenirea diabetului zaharat, în constipație, hipertensiune arterială, febră, indigestie, îmbunătățește sănătatea pielii, părului și a dinților. Studiile efectuate de Asociația Americană de Urologie evidențiază faptul că sucul de lămâie sau limonada poate împiedica apariția pietrelor de rinichi prin formarea citratului urinar, care, la rândul său, împiedică formarea de cristale.

 

 Sursă
Categorii