Desert

Prajitura cu crema de lamaie si caramel

 

 

 

 

Combinaţia de lămâie şi caramel este delicioasă! Încearc-o şi tu în aceqastă prăjitură cu cremă de lămâie şi caramel. Reţeta este simplă!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

2 x 125 g unt plus 50 g

Loading...

2 x 120 g făină

2 x 100 g fulgi de nucă de cocos

2 x 225 g zahăr

Pentru cremă:

1 lămâie și jumătate

80 g unt

70 g zahăr

2 ouă

130 ml frişcă lichidă rece

Pentru decor:

150 g zahăr pudră

150 ml frişcă lichidă

100 g nuci măcinate

Pentru tavă:

25 g unt

 

Mod de preparare:

1. Pentru foi, se amestecă untul, făina, fulgii de cocos şi zahărul, iar amestecul rezultat se pune într-o formă de copt unsă cu 25 g unt. Se coace 10 minute, se lasă să se răcorească şi apoi se scoate. Se repetă operaţiunea pentru a doua foaie.

2. Lămâilor bine spălate li se răzuie coaja şi se presează de suc. Într-un vas se amestecă sucul, coaja cu zahărul şi ouăle. Apoi, vasul cu acest amestec se transferă la bain-marie amestecând continuu timp de 10 minute.

3. Se scoate apoi de la bain-marie, se pune untul foarte rece şi se amestecă până ce acesta se topeşte. Frişca lichidă rece se bate şi, după obţinerea spumei, se amestecă în crema de unt. Se dă la rece 30 de minute.

4. Într-o tavă, se aşază o foaie, se unge cu crema de lămâie şi se acoperă cu a doua foaie peste care se presară nucile uşor mărunţite. Se prepară caramelul pentru care zahărul pudră se pune la topit şi, când a devenit auriu spre maro, se toarnă frişca lichidă. Se amestecă un minut şi se toarnă peste prăjitură. Se lasă aşa într-un loc răcoros de pe o zi pe alta.

 

Pofta buna!

 
Categorii