Desert

Prăjitură cu mere și cremă fiartă – un desert extraordinar, ce nu se compară cu nici o altă prăjitură de mere!

 

 

Prăjitură cu mere și cremă fiartă – un desert extraordinar, ce nu se compară cu nici o altă prăjitură de mere!

 

Prăjiturile cu mere mereu au fost preferate de mulți dintre noi. Încă din copilărie, checul cu mere era probabil cel mai popular deliciu. Dacă doriți să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert special, vă îndemnăm să pregătiți o prăjitură originală, cu mere și cremă fiartă. Chiar dacă aceasta se prepară din cele mai simple ingrediente, veți obține un desert demn de masa de sărbătoare. Oaspeții vor fi plăcut surprinși.

 

Ingrediente:

 PENTRU ALUAT 

-1 ou

-2 linguri de smântână

-180 g de unt

-150 g de zahăr

-1/2 linguriță praf de copt

-360 g de făină

-sare

 PENTRU CREMĂ

-350 ml de lapte

-1 ou

-2 linguri de amidon

-4 linguri de zahăr

-1/3 linguriță de vanilie 

  PENTRU UMPLUTURĂ

-2 mere

-zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cernută cu praful de copt și sarea. Dați untul prin răzătoare și amestecați-l cu făina. Obțineți un amestec fărâmicios.

2. Adăugați în bolul cu aluat oul, smântâna și zahărul. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider.

3. Pregătiți crema: bateți oul cu zahărul, amidonul și vanilia. Turnați laptele și amestecați. Puneți amestecul obținut pe foc. Amestecând încontinuu, aduceți crema până la fierbere. Luați-o de pe foc.

4. Împărțiți aluatul în 2 păți egale. Întindeți o porție de aluat într-un blat. Așezați-l într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie. Formați bordura și înfigeți blatul cu o furculiță.

5. Spălați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le felii. Așezați feliile de măr pe blat. La dorință, presărați-le cu puțină scorțișoară.

6. Turnați în formă crema.

7. Întindeți a doua porție de aluat într-un blat. Tăiați-l fâșii de mărime medie. Formați o grilă din fâșiile de aluat, acoperind parțial crema.

8. Dați prăjitura la cuptorul bine preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți prăjitura din cuptor și presărați-o cu zahăr pudră.

 

Poftă bună !

 

Sursă
Categorii