Desert

Prăjitură cu pişcoturi si glazura de ciocolata

 

 

335

 

 

Mod de preparare:

Foile:

250 gr făină,

50 gr margarină,

o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte,

un ou întreg,

2 linguri de zahăr praf,

o lingură de cacao.

Toate se frământă, se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora, după care se coc 2 foi pe dosul tăvii, se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi.

Crema:

600 ml lapte,

4 linguri făină potrivit de pline,

200 gr zahăr praf, un zahăr vanilat.

Se pune la fiert. Când este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă.

Sirop:

150 gr de rom, 100 gr zahar, o cana de apa.

 

Cum le aşezăm:

Pe una din foi se pune jumătate din cremă, pişcoturile stropite cu sirop, peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. Deasupra se ornează cu glazură de ciocolată.

Pofta buna!

 

Sursa: feroviarii




Categorii