Desert

Prajitura cu prune si bezea

 

 

 

 

Ingrediente:

4 oua
350 g zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml lapte
100 ml ulei
1 plic praf de copt
300 g faina
300 g prune
scortisoara + 2 linguri zahar
Taie prunele pe jumatate, adauga zahar (2 linguri) si scortisoara si lasa-le deoparte.

 

Mod de preparare:

Freaca galbenusrile cu 150 de grame de zahar si zaharul vanilat, pana ce obtii o compozitie spumoasa. Adauga uleiul, laptele, faina cernuta si praful de copt. Omogenizeaza aluatul.

Aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza deasupra prunele si da prajitura la copt, la foc mic spre mediu, circa 40 de minute.

Intre timp, bate albusurile cu restul de zahar, pana ce obtii o compozitie de bezea.

Scoate prajitura, intinde bezeaua, apoi mai da-o la copt un sfert de ora.

Serveste prajitura dupa ce s-a racit.

 

 

Pofta mare!

 

Sursa: REALITATEA .NET

 




Categorii