Desert

Prăjitura de casa pufoasa – un desert cremos și nemaipomenit de gustos!

 

 

Prăjitura de casa pufoasa – un desert cremos și nemaipomenit de gustos!

 

 

Dacă vrei un desert cremos și să nu conțină mult blat, atunci îți propunem să încerci această prajitură. Este ușor de preparat și atât de fină și gustoasă de te lingi pe degete.

Ingrediente:

500 g Aluat foietaj
100 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
800 ml Lapte
2 bucăți Gălbenușuri de ou
2 bucăți Praf de budincă cu gust de vanilie
250 g Unt
450 g Frișcă
50 g Zahăr pudră
150 g Ciocolată neagră

Mod de preparare:

  1. Desfaceți aluatul foietaj și îl tăiați în două părți egale. Le pudrați cu făină și le întindeți cu făcălețul în foi pătrate (lungimea 24 cm). Puneți foaia de aluat în tavă și faceți înțepături cu furculița. Dați tava la cuptorul încins la 160℃, pentru 20 de minute.
  2. Pregătiți crema de budincă: încălziți laptele, adăugați zahărul cu zahărul vanilat, praful de budincă și amestecați, apoi adăugați gălbenușurile de ou și amestecați până când crema se îngroașă. Puneți crema într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider 20 de minute.
  3. Bateți untul până devine pufos și adăugați crema rece de budincă, amestecați crema la viteză medie timp de 1 minut.
  4. Asamblați prăjitura direct în tavă. Primul strat puneți o foaie coaptă de foietaj, apoi repartizați pe toată suprafața crema de budincă.
  5. Mixați 300 ml de frișcă rece cu zahărul pudră, la viteză medie până devine fermă. Apoi repartizați toată frișca peste crema de budincă. Peste frișcă puneți a doua foaie de foietaj.
  6. Rupeți ciocolata în bucăți mici și turnați peste ea 150 ml frișcă fierbinte, amestecați până se topește ciocolata, apoi puneți glazura peste prăjitură. Dați la frigider pentru 6 ore, apoi o puteți porționa și servi cu o ceașcă de ceai.
  7. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 

 
Categorii