Creme si Budinci

Prajitura delicioasa cu budinca de vanilie si jeleu de portocale

 

 

 

 

Ingrediente blat:

• 300g biscuiti
• 200g unt

Ingrediente crema:

• 450ml lapte
• 5 linguri de zahar
• 1 plic budinca de vanilie
• 250 de grame de branza de vaci proaspata, bine stoarsa de zar

Loading...

Ingrediente jeleu:

• 450 ml. de suc de portocale proaspat stors
• 1 plic de budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Sfarmam biscuitii, pana la obtinerea unui pesmet fin. Amestecat untul topit cu pesmetul de biscuiti. Presam pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil(in care am pus hartie de copt), atat pe fund, cat si 2-3 cm in sus, pe margini si introducem forma de tort in frigider.
Punem la fiert laptele amestecat cu zaharul, intr-o craticioara. Continutul unui plic de budinca il amestecam cu restul de lapte si il adaugat peste cel fierbinte, amestecand continuu pana ce se ingrosa bine. In budinca fierbinte, adaugam branza de vaci bine stoarsa de zar (eu am folosit branza facuta acasa, daca aveti branza de cumparat va recomand sa o asezati intr-o sita ca sa se mai scurga sau sa reduceti cu ceva cantitatea de lapte).Lucram compozitia cu mixerul pana ce are aspectul unei creme fine.Turnam compozitia in forma de tort.
Introducem imediat prajitura la frigider.Dupa o ora, pregatim jeleul, punanad pe foc 400 de ml. de suc de portocale .In restul de suc de portocale omogenizam continutul plicului de budinca de vanilie, adaugandu-l la sucul ce incepe sa fiarba. Amestecam pana ce compozitia se ingrosa.
Asteptam sa se racoreasca putin jeleul (aproximativ 1-2 minute), amestecand continuu pentru a evita formarea pojghitei deasupra, apoi il turnatm lingura cu lingura, deasupra compozitiei cu branza, niveland usor.

Pofta buna!

 

Sursa: scn Cuisine




Categorii