Desert

Prăjitură deliciosa cu nucă, bezea și ciocolată

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 10 ouă
    300 g zahăr
    125 ml ulei
    1 plic praf de copt
    1 linguriță oțet
    100 ml lapte
    200 g făină
    300 g miez de nucă
    1 borcan (400 g) gem de prune
    50 g ciocolată neagră și 2 linguri cacao pentru decor
    câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

1. Prăjești puțin miezul de nucă în cuptor, iar după ce s-a răcit, îl zdrobești.
2. Mixezi gălbenușurile cu 100 g zahăr, până când obții o cremă omogenă. Adaugi praful de copt stins cu oțetul și făina alternând cu laptele și uleiul.
3. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de 30×40 cm. Torni uniform aluatul, iar deasupra presari nucile. Introduci tava în cuptor, la foc mediu (180 grade Celsius).
4. Între timp, bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul rămas. După 25 de minute, scoți tava, întinzi repede gemul și bezeaua și coci din nou prăjitura, pentru 20 de minute, la foc mic (165 grade Celsius).
5. Peste prăjitură, presari cacao și razi ciocolată.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Carticica Practica




Categorii