Desert

Prajitura “Extravaganta” cu lamaie

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

260 g faina

227 unt moale, la temperatura camerei

Loading...

125 g nuci pecan tocate

Pentru crema de branza:

450 g crema de branza, la temperatura camerei

260 g zahar pudra

2 linguri zeama de lamaie

Pentru stratul de budinca:

1 plic praf de budinca (instant) cu gust de lamaie

500 ml lapte

* zahar, conform indicatiilor de pe plicul de budinca

Pentru stratul de frisca batuta:

350 g smantana pentru frisca

65 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru blat, amesteci faina cu untul intr-un blender, pana se formeaza un aluat. Adaugi nucile pecan si mixezi pana cand se combina ingredientele. Torni compozitia intr-o tava de copt, o nivelezi si o apesi bine. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, pana se rumeneste blatul, apoi il lasi sa se raceasca. In timp ce se coace, prepari celelalte straturi ale prajiturii.

Intr-un bol incapator, amesteci cu mixerul crema de branza, zaharul si zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Cand s-a racit blatul, torni crema de branza si o nivelezi.

Separat, prepari budinca cu gust de lamaie cu laptele si cu zaharul. O lasi sa se raceasca si o intinzi peste stratul de crema de branza.

Bati smantana pentru frisca si zaharul pudra pana obtii o spuma tare. Cand e suficient de bine batuta, o intinzi peste budinca cu gust de lamaie. Dai prajitura la frigider cateva ore si o tai inainte sa o servesti.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Avram Florea




Categorii