Desert

Prăjitură fina cu lămâie

 

 

 

 

Ingrediente:

 Blat :

● 4 ouă

● 200 g zahăr

● 50 ml apă fierbinte

● 50 g amidon alimentar

● 150 g făină

● ½ praf de copt

Umplutura cu gem:

● 1 pachet de pişcoturi

● 4 lămâi

● 60 g gem de caise

● 250 g margarină

 Budincă:

● 250 ml lapte

● 1 pachet de budincă cu gust de vanilie

● 200 g zahăr

● 250 g margarină

● 70 ml rom

Decor:

● 200 g zahăr pudră

● 1 lingură apă fierbinte

● 50 g ciocolată menaj

● 1 lămâie

 

 Mod de preparare:

1. Separăm ouăle, batem albuşurile, frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi apa fierbinte. Amestecăm albuşurile cu gălbenuşurile, adăugăm făina, amidonul şi praful de copt.

Conţinutul îl punem într-o tavă tapetată cu făină şi o punem la copt.

2. Măcinăm pişcoturile şi le amestecăm cu zeama de lămâie şi coaja rasă, după care le amestecăm cu gemul de caise şi margarina topită şi le punem pe prăjitura răcită.

3. Fierbem budinca, după ce s-a răcit adăugăm zahărul, margarina şi romul şi le amestecăm bine.

Crema obţinută o punem peste amestecul de gem, după care o lăsăm să se întărească.

4. Pentru decor amestecăm zeama de lămâie cu o lingură de apă fierbinte, după care o turnăm peste crema de budincă.

Topim ciocolata şi o turnăm într-o pungă pentru ornat şi trasăm câteva dunguliţe.

După ce s- răcit prăjitura o tăiem cubuleţe, după care o ornăm cu feliuţe de lămâie şi ciocolată.

 

Pofta buna !

 

Sursa : Giulia’s world




Categorii