Desert

Prăjitură Mozaic cu nucă și rahat – o prăjitură românească care va fi prima în topul deserturilor preferate!

 

 

Horoscop special pe următorii ani. Două zodii vor atinge fericirea absolută! Bani mulți ajung în buzunarele unui nativ de FOC

 

 

 

Prăjitura Mozaic pe cât de aspetuoasă este la exterior, pe atât de gustoasă este și în interior. Are un gust bogat de fructe uscate și cremă delicioasă de unt, se combină perfect cu foile de napolitană. Această prăjitură a făcut furori la orice nuntă din România.

Ingrediente:

120 g Făină
270 g Zahăr
100 g Caise confiate
120 g Nucă prăjită
200 g Rahat
7 bucăți Albușuri de ou
8 g Praf de copt
1 plic Sare
7 bucăți Gălbenușuri de ou
250 g Unt
10 g Zahăr vanilat
2 bucăți Foi de napolitană

 Mod de preparare:

  1. Într-un bol bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați 120 g de zahăr treptat până când îl veți termina și mixați în continuare până când obțineți o bezea tare și lucioasă.
  2. Într-un bol amestecați făina cu praful de copt, adăugați rahatul, nuca prăjită, caisele confiate și amestecați bine.
  3. Adăugați câte o lingură din amestecul de ingrediente uscate cu nucă peste bezea și amestecați ușor cu spatula de sus în jos. Puneți compoziția pentru blat într-o tavă pătrată de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Dați tava în cuptorul preîncins la temperatura de 170°C pentru 25 de minute. După ce scoateți tava de la cuptor lăsați blatul să se răcească.
  4. Într-un bol mixați gălbenușurile cu 150 g de zahăr până când se deschid la culoare. Puneți bolul deasupra unei cratițe cu apă care este la foc mediu,apa trebuie să fiarbă în momentul în care puneți bolul deasupra. Le lăsați aproximativ 5 minute timp în care amestecați continuu. Luați compoziția și o lăsați deoparte să se răcească.
  5. Într-un bol mixați untul pentru 2 minute după care adăugați câte o lingura din compoziția de ouă până când se va finisa. Adăugați zahărul vanilat și mai mixați încă 1 minut.
  6. Aveți nevoie de un platou pe care puneți o foaie de napolitană dar nu înainte de a unge puțin cu cremă pentru stabilitate. Puneți jumătate din cremă și o distribuiți ușor pe toată suprafața foii de napolitană, după care puneți blatul.
  7. Puneți crema rămasă și o distribuiți pe toată suprafața blatului după care acopriți cu foaia de napolitana. Topiți puțină ciocolată pentru a decora prăjitura. Dați prăjitura la frigider pentru 6 ore după care poate fi tăiată și servită.
  8. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!
Categorii