Desert

Prajitura pufoasa si delicioasa cu caise

 

 

 

 

Ingrediente:

4 oua

200 gr.zahar pudra+ 4  linguri pentru decor

200 gr.faina

Loading...

4 linguri de ulei

100 ml.lapte

500 grame caise bine coapte, curatate de samburi si presarate cu zahar

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Separam ouale.

Galbenusurile le frecam bine cu 200 gr.zahar pudra si zaharul vanilat ( pana se albesc si devin cremoase).

Adaugam pe rand cele 4 linguri de ulei si laptele si amestecam bine.

Presaram praful de copt in faina,apoi turnam treptat faina „in ploaie” peste crema si amestecam usor cu o lingura de lemn,cu miscari „de jos in sus”,pana inglobam toata faina.

Stropim albusurile cu un praf de sare si le batem spuma tare,apoi le turnam peste crema de galbenusuri si amestecam totul cu miscari usoare.

Tapetam o tava de copt (cu unt si faina,sau cu hartie de copt).

Pornim cuptorul pentru a-l preincalzi.

Rasturnam compozitia in tava si adaugam caisele proaspete,repartizandu-le uniform pe toata suprafata.Nu ne facem griji daca se vor duce la fund.

Introducem tava in cuptor si coacem la foc potrivit cca.30-40 minute. Incercam prajitura cu o scobitoare sau un betisor de frigarui.

Cand este gata,o lasam sa se racoreasca ,o taiam cuburi sau romburi si o pudram din belsug cu zahar pudra,aromatizat cu vanilie.

 

Alternativa de preparare:

Aluatul il preparam absolut la fel.

Tapetam o forma de tort cu unt si zahar tos. Asezam caisele (jumatati) in forma si le presaram din belsug cu zahar tos.

Rasturnam imediat peste ele aluatul  si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit circa 30-40 minute.

Cand este gata (se incearca blatul in acelasi mod),lasam 5 minute sa se racoreasca si rasturnam prajitura calda pe un platou ,cu stratul de caise deasupra.

Decoram cu frisca si topping de caise.

 

Pofta buna!

 

Sursa: retetevechisinoi




Categorii