Desert

Prăjitură râioasă. O rețetă veche cu blat fraged, gem și aluat răzuit

 

 

Prăjitură râioasă. O rețetă veche cu blat fraged, gem și aluat răzuit

 

 

Această tartă cu gem de caise este foarte gustoasă, aromată și sfărâmicioasă, ce îti lasă gura apă. Savurați cu plăcere gustul fin al aluatului fraged cu umplutura apetisantă de gem de caise. Din câteva ingrediente simple, puțină îndemânare și răbdare, veți obține un desert nemaipomenit de delicios și aspectuos.

Ingrediente:

2 bucăți Ouă
200 g Zahăr
1 g Zahăr vanilat
1 g Praf de copt
200 ml Unt topit
500 g Făină
300 g Gem de caise

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mixați ouăle cu zahărul, până capătă compoziția unei spume albe și dense. Adăugați zahărul vanilat, praful de copt, untul topit și mixați, până se omogenizează compoziția.
  2. Amestecați compoziția lichidă cu făina și frământați, până obțineți un aluat neted și moale.
  3. Tăiați 1/3 din aluat, înveliți-o în folie alimentară și dați-o la congelator pentru 20 de minute.
  4. Aluatul rămas aranjați-l pe o tavă unsă cu unt, astfel încât bordurile să fie de circa 2 cm. Presărați aluatul cu făină, turnați gemul de caise peste aluat și din nou presărați cu făină.
  5. Adăugați deasupa gemului aluatul congelat dat prin răzătoarea și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚C, timp de 30 de minute.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 




Categorii