Desert

Prăjitură ”Regală” – mai bună decât tortul și atât de fină că se topește în gură

 

 

Prăjitură ”Regală” – mai bună decât tortul și atât de fină că se topește în gură

 

 

Această prăjitură este un desert extraordinar de gustos, are blatul pufos și moale de ciocolată ce se combină perfect cu crema fină de lapte și glazura de ciocolată. Această prăjitură poate fi pregătită pentru ocazii speciale sau în weekend când vă doriți un desert deosebit.

Blat

4 bucăți Ouă
190 g Zahăr
130 g Făină
25 g Cacao
8 g Praf de copt
1 plic Zahăr vanilat

 Cremă

700 ml Lapte
35 g Făină
35 g Amidon
250 g Zahăr
2 bucăți Ouă
100 g Unt
1 plic Zahăr vanilat
350 ml Frișcă lichidă 33%

Ganache

180 ml Frișcă lichidă 33%
100 g Ciocolată cu lapte
100 g Ciocolată neagră

 Însiropat

250 ml Lapte

Mod de preparare:

  1. Preparați blatul: bateți bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează în volum. Într-un bol amestecați făina cu cacao și praful de copt și adăugați la compoziția de ouă.
  2. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă. Turnați compoziția de aluat într-o tavă cu dimensiunile (20×28 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.
  3. Preparați crema: într-un bol amestecați 200 ml de lapte cu amidonul și făina. Într-o cratiță turnați 500 ml de lapte, adăugați ouăle, zahărul, zahărul vanilat, amestecul de amidon cu lapte și amestecați bine.
  4. Gătiți la foc mediu până crema devine densă. Luați de pe foc, adăugați untul moale și amestecați. Acoperiți crema cu folie de plastic și lăsați să se răcească complet.
  5. Bateți frișca lichidă până devine fermă. Adăugați crema fiartă răcită și mixați până obțineți o cremă pufoasă și fină.
  6. Asamblați prăjitura: tăiați o foaie subțire din blatul răcit și o fărâmițați mărunt. Puneți blatul de tort în forma în care a fost copt și-l însiropați cu lapte.
  7. Distribuiți jumătate din cantitatea de cremă și puneți pe toată suprafața blatul subțire fărâmițat. Distribuiți cantitatea rămasă de cremă peste fărâmiturile de blat și nivelați, dați la rece până preparați glazura.
  8. Preparați glazura: puneți într-un bol ciocolata cu lapte și ciocolata neagră tocate mărunt. Adăugați frișca lichidă fierbinte, lăsați 1-2 minute, apoi amestecați până se topește. Turnați glazura peste prăjitură, nivelați și dați la rece pentru 5 ore sau cel mai bine peste noapte.
  9. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 

 Sursă
Categorii