Desert

PRĂJITURA „Regina”, care va deveni preferata ta din prima bucățică! O rețetă UȘOARĂ!

 

 

 

Vei adora acestă prăjitură din prima bucățică din două motive: pentru că este extrem de gustoasă și pentru că procesul de preparare este foarte ușor și nu-ți va lua mult timp!


Ingrediente:

– 330 de grame de zahăr pudră;

– coaja de la o lămâie;

– o cană de apă;

– aproximativ 200 ml de lapte (depinde de cât sirop se va obține);

– 10 linguri cu vârf de zahăr;

– 12 linguri cu vârf de făină;

– o lingură mică de bicarbonat de sodiu stins;

-2 gălbenușuri;

– aproximativ 270 de grame de margarină.

 

Mod de preparare:

Pentru început pregătim toate ingredientele să le avem la îndemână. Vom arde zahărul și-l vom stinge repede cu ajutorul apei. După care lăsăm să fiarbă și se pune la temperatura mai rece.

Vom avea nevoie de un vas în care plasăm făina, bicarbonatul stins, apoi adăugăm untul, zahărul și aproximativ jumătate din sirop și vom amestecă până obținem o cocă de mărime potrivită.

Din acest aluat vom face trei foi, pe care apoi le vom coace.

Pentru prepararea cremei vom avea nevoie de lapte și siropul rămas, care le amestecăm foarte bine împreună cu puțină făină. Crema trebuie să nu depășească 450 de grame. Apoi se pune totul la fiert. Treptat la răcire se adaugă cam 200 de grame de margarină frecat cu o cană rasă de zahăr pudră.

Crema se unge pe cele trei foi coapte, iar pentru glazură vom avea nevoie de gălbenușuri, jumătate de cană rasă de zahăr pudră și coaja de lămâie, care se amestecă foarte bine. Se poate înfrumuseța cu ciocolată și nuci.

Vă dorim poftă bună și vă îndemnăm să încercați rețeta cât mai rapid!

 

Pofta Buna!

 

Sursa: secretelesanatatii
Categorii