Desert

Prăjitura sârbească, ușor de făcut – este cel mai delicios desert

 

 

 

 

Prăjitura sârbească, ușor de făcut – este cel mai delicios desert – pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 

Ingrediente:

Pentru pandișpan:

4 oua

4 linguri faina

4 linguri zahar

2 linguri cacao

1 praf de copt

Pentru prima cremă:

500 ml lapte

9 linguri faina

9 linguri zahar

1 plic de zahar vanilat

Pentru a doua cremă:

1 pachet de margarina

200 grame zahar fin

Pentru sirop:

200 grame zahar

Pentru decor:

ciocolata topita

 

Mod de preparare:

Pandispan

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixeaza spuma albusurile. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.

Unge cu unt o tava de copt. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Prima cremă

Fierbe laptele. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.

Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).

A doua cremă

Mixeaza margarina cu zaharul. Amesteca prima crema cu a doua.

Sirop

Pune zaharul intr-o cratita. Toarna apa peste el cat sa-l acopere. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Asamblare

Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte). Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita. Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.

 

Pofta buna!

 

Imagini pentru Ledene kocke

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii