Desert

Prăjitură super delicioasă cu budincă de casă – un desert rapid, fără coacere!

 

 

Prăjitură super delicioasă cu budincă de casă – un desert rapid, fără coacere!

 

 

Vă prezentăm această rețetă senzațională, care are nu doar un aspect atrăgător, dar și un gust incredibil de fin și moale. Puteți prepara această prăjitură la orice sărbătoare sau pentru o întâlnire cu prietenii, care vor fi plăcut surprinși de desertul servit. Cu puțină îndemânare și câteva minute petrecute la bucătărie, veți obține un deliciu fabulos, care o să vă dea toate simțurile peste cap.

Ingrediente:

1 l Lapte
4 bucăți Gălbenușe de ou
4 linguri Amidon
2 linguri Cacao
10 linguri Zahăr
20 g Gelatină
250 g Biscuiți
100 ml Apă
4 Pliculețe Zahăr vanilat

Mod de preparare:

  1. Într-o tavă (15 cm x 5cm x 5cm) tapetată cu folie alimentară aranjați un strat de biscuiți.
  2. Într-un bol bateți 2 gălbenușuri de ou cu 5 linguri de zahăr, apoi încorporați cacao. Turnați 500 ml. lapte, amestecați și treptat încorporați 2 linguri de amidon.
  3. Fierbeți compoziția obținută într-o cratiță la foc mic, până obțineți o budincă. Luați cratița de pe foc, lăsați budinca să se răcească timp de 5 minute, apoi adăugați 10g. gelatină dizolvată în 50 ml. apă rece și amestecați, până se topește gelatina.
  4. Turnați budinca de cacao peste stratul de biscuiți și acoperiți cu un alt strat de biscuiți deasupra.
  5. Într-un bol mixați 2 gălbenușuri, 5 linguri de zahăr și zahărul vanilat, până se omogenizează compoziția. Apoi treptat încorporați 2 linguri de amidon și laptele.
  6. Fierbeți amestecul obținut într-o cratiță la foc mic, până capătă compoziția unei budinci. Luați cratița de pe foc, lăsați budinca să se răcească timp de 5 minute, apoi adăugați 10g. gelatină dizolvată în 50 ml. apă rece și amestecați, până se topește gelatina.
  7. Turnați budinca de vanilie peste stratul de biscuiți și acoperiți cu încă un strat de biscuiți. Dați prăjitura în frigider pentru 3 ore.
  8. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!
Categorii