Desert

Prajitură superbă si delicată, cu straturi de miere, cu budincă pe bază de vanilie si dulceată acrisoară- o combinatie foarte delicioasă. Pur și simplu se topește în gură

 

 

Prajitură superbă si delicată, cu straturi de miere, cu budincă pe bază de vanilie si dulceată acrisoară- o combinatie foarte delicioasă. Pur și simplu se topește în gură

 

Ingrediente:

Tort cu miere:
      • făină de prăjitură de grâu: 4 căni
      • ouă: 2
      • miere: 2 linguri pline
      • unt sau margarină: 160 de grame
      • sifon: 1,5 lingurite
      • zahăr pudră: 1 cană
      • zahăr vanilat: 2 linguri pline
Crema:
      • lapte: 3 căni
      • zahăr vanilat; 4 linguri pline
      • smântână 18%; 1 cană
      • zahăr cristal: 0,5 căni
      • făină de cartofi: 2 linguri cu movile mici
      • făină de grâu: 2 linguri cu grămezi mici
      • unt: 250 grame
      • ouă: 3
În plus:
      • un borcan de dulceata acrisoara: ~350 grame
Glazură:
  • merisoare uscate pentru garnitura – optional
  • ciocolată neagră: 60 de grame
  • unt: 1 lingurita plata

 

Mod de preparare:

În primul rând, topește untul cu miere și lasă-l să se răcească.

 

unt topit

 

 Se cerne apoi făina cu bicarbonat de sodiu, zahăr pudră, zahăr vanilat, se adaugă ouăle și amestecul de miere, se frământă aluatul elastic.

 

ingrediente pentru aluat

 

 Uneori se poate întâmpla ca toată făina să nu se lipească între ele după adăugarea masei de miere și a ouălor (depinde de conținutul de umiditate al făinii și de dimensiunea ouălor),

apoi adăugați unt moale sau margarina, astfel încât toată făina să fie combinată (dar nu exagerați cu cantitatea de grăsime, ar trebui să fie suficient pentru a combina totul și să nu creeze un aluat foarte moale).

 

aluat framantat

 

Apoi împărțiți aluatul în 7 părți egale.

 

aluat împărțit

 

 Apoi tapetați o tavă pătrată de 25 cm cu hârtie de copt și întindeți prima parte de aluat într-o prăjitură subțire.

 

întins aluatul pe o tavă de copt

 

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devin aurii, mi-a luat cam 6 minute – functie de incalzire sus si jos, fara convectie, pe raftul din mijloc.

 

aluat copt până se rumenește

 

 Apoi scoateți-l împreună cu hârtia și puneți-l pe o suprafață plană pentru a se răci.

Repetați această acțiune de încă 6 ori, ar trebui să avem 7 straturi în total.

 

straturi de tort preparate

 

 Când aluatul este gata de întins, chiar înainte de a-l întinde, încălziți fiecare bucată cu căldura mâinilor și frământați-o ușor.

 

aluat framantat

 

Crema: Mai întâi fierbeți laptele cu zahărul și untul.

 

lapte fiert cu zahar si unt

 

 Apoi amestecați bine smântâna cu ouăle și ambele făinuri.

 

smantana amestecata cu oua si faina

 

 Am amestecat scurt la viteza medie.

 

smantana amestecata cu oua si faina

 

 Cand laptele da in clocot se toarna amestecul si, amestecand continuu, se fierbe pana se ingroasa si inca 3 minute.

 

turnat amestecul în masa de cremă

 

 Apoi acoperiți tava de copt în care s-au copt toate straturile cu una dintre hârtiile folosite anterior.

 

folosim hârtie folosită anterior

 

 Întindeți primul strat.

 

punem primul blat

 

 Întindeți 1/6 din smântâna încă fierbinte.

 

blatul uns cu crema

 

 Acoperiți cu un alt strat și continuați până se epuizează toate ingredientele, amintindu-vă că la cel puțin 2 sau mai multe straturi ar trebui adăugate puțină dulceață.

 

acoperit cu un alt strat

 

 Atunci este o idee bună să acoperiți partea superioară a prăjiturii cu un strat subțire de smântână – va proteja tortul de uscare și, în plus, va face totul să se înmoaie mai repede.

 

acoperite cu un strat de crema

 

 La final, puneți aluatul la frigider pentru cel puțin 12 ore – de preferat 24 de ore. Inainte de servire se decoreaza cu ciocolata si unt topit pe baie de apa si se stropesc cu fructe uscate.

 

Superb prajitura "Doskonalec" - prajitura cu miere cu crema si dulceata

Pofta buna!

 

Superb prajitura "Doskonalec" - prajitura cu miere cu crema si dulceata

Superb prajitura "Doskonalec" - prajitura cu miere cu crema si dulceata

 

Sursă

 




Categorii