Desert

Prăjitură Tosca- un desert fenomenal care merită încercat

 

 

Prăjitură Tosca- un desert fenomenal care merită încercat

 

Dacă nu ai încercat până acum această prăjitură, atunci te sfătuim să nu mai stai mult pe gânduri și s-o faci chiar acum! Această rețetă va fi o reală descoperire în bucătărie. Este o prăjitură delicioasă cu blat de mac și cremă fină de vanilie, iar stratul de biscuiți și glazura perfectă întregește gustul fenomenal al prăjiturii.

 

Ingrediente:

4 bucăți Gălbenușuri de ou
200 g Zahăr
300 ml Lapte
40 g Amidon
100 g Unt
5 g Zahăr vanilat
0,5 linguriță Sare
5 bucăți Albușuri de ou
50 g Făină
75 g Semințe de mac
1 linguriță Praf de copt
10 bucăți Biscuiți din cacao
200 ml Cafea
100 g Ciocolată neagră
100 ml Frișcă

 

Mod de preparare:

  • Mixați gălbenușurile cu un praf de sare după care adăugați treptat 100 g zahăr. Adăugați amidonul și mixați bine după care înlocuiți mixerul cu un tel și adăugați treptat din lapte.
  • Transferați compoziția într-o cratiță pe care o puneți la foc mediu timp în care se amestecă continuu. Fierbeți câteva minute până la îngroșare, după care transferați într-un bol care va fi acoperit cu folie alimentară și dați la frigider până se întărește. Mixați cremă răcită cu untul moale.
  • Amestecați făina cu praful de copt după care lăsați deoparte și bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat celelalte 100 g zahăr și mixați până când obțineți o bezea tare și lucioasă. După care adăugați macul și se încorporează făina amestecând cu ajutorul unei spatule cu mișcări ample de sus în jos.
  • Turnați compoziția într-o tavă pătrată de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preaîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25 minute. Faceți testul cu scobitoarea și îl scoateți pe un grătar să se răcească.
  • Puneți crema peste blat și nivelați cu lingura, după care treceți biscuiții prin cafea și se pun pe cremă
  • Turnați frișca fierbinte peste ciocolată și lăsați 2-3 minute, apoi amestecați foarte bine. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se pune peste stratul de biscuiți.
  • Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore după care o puteți tăia în bucățele. Cu cât stă mai multe ore în frigider, cu atât este mai bună.
  • Savurați cu plăcere!

 Pofta buna!

 
Categorii