Desert

Prajitura „Vis De Cocos” cu glazura de ciocolata

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

7 albușuri
300 grame zahăr
3 linguri de apă clocotită
2 linguri de zeamă de lămâie
200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)
3 linguri de făină
1 plic zahăr vanilat

Pentru crema de cocos
200 grame unt
7 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
150 de grame de zahăr pudră
50 de grame de nucă de cocos
1 lingură de lapte
+ Glazură de ciocolată

Loading...

Mod de preparare:

1. Ușoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă și, cel mai important lucru… de casă! Să facem o tavă mare de “Vis de cocos”, împreună!
2. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
3. Blatul
Bate albușurile cu zahărul spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat. Întinde aluatul rezultat uniform în tavă și dă-l la copt la foc potrivit – cam 20-25 de minute (dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute).
4. Crema
Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale) și lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.
5, După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat.

 

 

 Sursa:  Vreau DOUA Portii
Categorii