Aperitive si Gustari

Pregătește-te de iarnă cu această rețetă grozavă. Gogoșari umpluți cu conopidă. Crocanți și delicioși

 

 

 

 

E păcat să nu profităm de roadele care ni le-a adus vara…

Gătitul conservelor nu ar trebui să rămână o modă veche ci un obicei bine urmat din moși strămoși…

Iarna este sezonul în care natura moare, iar odată cu ea și vitaminele atât de folositoare organismului nostru.

Loading...

Pentru a nu ne priva de bunurile vitaminelor, strămoșii noștri și o bună parte din noi prepară fructele și legumele din vară într-o manieră cât mai naturală astfel încât să păstreze vitaminele folositoare, dar totodată să se poată menține până o să dea frigul…

Noi vă propunem o rețetă care la sigur are să vă impresioneze toți oaspeții de sărbători.

Gogoșarii pot fi conservați în diferite moduri, noi vă aducem o rețetă deosebită: crocantă și dulce-acrișoară, delicioasă de te lingi pe degete.

Îi poți servi la orice masă…

Să vedem cum îi pregătim:

 

Ingrediente:

Gogoșari – 5 kg

Conopidă – 3 kg

Zahăr – câte 2 linguri la un borcan de 800 de gr.

Sare – câte o lingură la un borcan de 800 de gr.

Verzături pentru murături – un mănunchi

Oțet de 9 grade – 100 ml la un borcan de 800 de gr.

Apă – cât umple borcanul de 800 de gr.

Metodă de preparare:

  1. Spălăm și curățăm gogoșarii
  2. Spălăm conopida și îndepărtăm cozile
  3. Lăsăm conopida în apă cu oțet timp de 30 minute după care o scurgem
  4. Gogoșarii îi lăsăm cu gura în jos la scurs timp ce se curăță conopida de impurități
  5. Umplem gogoșarii cu buchețelele de conopidă până îi facem plini
  6. Sterilizăm borcanele de 800 gr.
  7. În fiecare borcan adăugăm:
    – 2 linguri de zahăr
    – 1 lingură de sare
    – 100 ml de oțet
    – verdețurile pentru murături
    – așezăm bine gogoșarii
    – umplem borcanul cu apă
  8. Închidem bine borcanul
  9. Punem la cuptor borcanele pentru cca. 40 de minute
  10. După ce au trecut 40 de minute, scoatem borcanele cu gogoșari și le punem cu capul în jos pe o pătură
  11. Învelim gogoșarii cu pătura groasă
  12. Lăsăm borcanele la răcit cca 2 zile.
  13. Trecem borcanele într-un loc răcoros
  14. Poftă bună pe la Iarnă!

 

Pofta buna !

 

Sursa :  secretelesanatatii.info




Categorii