Dacă tot sezonul căpșunilor este în plină desfășurare, vă voi oferi câteva rețete, cum să le prelucrați.
Sirop de căpșuni
Ingrediente:
1kg de căpșuni,
750 ml l de apă, 1 kg zahăr,
1 lămâie (dacă doriți, apoi 2 g de acid citric).
Mod de preparare:
Puneți căpșunile și adăugați apă călduță fiartă, lămâi tăiate și lăsați să stea 24 de ore. Apoi strecurați prin pânză și stoarceți restul în mod corespunzător. Din această cantitate iese aproximativ 1 litru de suc. Se fierbe la temperatura de 80 ° C. Turnăm în recipiente de sticlă și apoi putem să bem.
Lichior de căpșuni
Ingrediente:
1,5 kg de căpșuni,
1/2 kg zahăr,
suc de la 2 lămâi,
2 cuișoare, scorțișoară,
coajă de la 1/2 lămâie, 750 ml de coniac.
Mod de preparare: Se toarnă căpșunile într-o sticlă de sticlă. Se zdrobesc, se presară cu zahăr și se toarnă suc de lămâie. Adăugați condimente și coniac. Lăsați să se amestece, închideți sticla și lăsați să se infuzeze timp de 6 săptămâni. Se strecoară și se pune în recipiente de sticlă.
Delicatese cu capsuni (mic dejun)
Ingrediente:
2 kg de căpșuni,
1/2 l de apă, 1 pungă cu budincă de căpșuni,
200 g zahăr,
1 zahăr vanilat.
Puneți căpșunile și fierbeți-le cu apă. Adăugați punga cu budincă de căpșuni, zahărul, zahărul vanilat și gătiți timp de 3 minute. Se toarnă fierbinte în pahare, întoarce-le cu susul în jos și lasă-le să se răcească.
Gem de căpșuni
Ingrediente: 1 kg de căpșuni,
500 g zahăr,
1 lămâie.
Mod de preparare: Fierbeți căpșunile cu puțină apă până se evaporă apa. Se adaugă zahărul și feliile de lămâie. Se amestecă până se îngroașă (se poate pune și o linguriță de rom). Se scot feliile de lămâie, gemul se pune fierbinte în borcane de sticlă bine sterilizate, se închid bine capacele și le întoarcem pe dos, după care le lăsăm să se răcească.