Fripturi si Gratare

Pulpe delicioase de pui cu surpriză pentru masa de seara! Trebuie să le încerci!

 

 

 

Când nu știi ce să mai gătești și nici prea mult timp nu ai la dispoziție, pulpele de pui sunt soluția cea mai la îndemână. Vă demonstrăm că până și pulpele de pui pot fi interesante și suculente, dacă le gătești bine. Serviți pulpele de pui umplute alături de un pireu de cartofi sau cu o salată de legume. Este aspectuoasă și incredibil de gustoasă.

Ingrediente:

 

1 bucată Pui întreg
100 g Bacon
100 g Pesmet
100 g Făină
50 ml Lapte
50 g Unt
3 bucăți Ouă
2 bucăți Ouă de prepeliță fierte
1 linguriță Mărar uscat
1 linguriță Pătrunjel
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Sare

 

Mod de preparare:

  1. Pentru început tăiați ușor puiul și eliminați toate grăsimile și pielea. Tăiați pulpele de pui de-a lungul osului pulpei superioare și desprindeți cu grijă osul din carne, cu un cuțit bine ascutit.
  2. În final, scoateți osul pulpei superioare, separându-l de cel al ciocanelului din articulație. Acoperiți carnea cu o folie de plastic și o bateți cu ciocanul de carne.
  3. Fierbeți ouăle de prepeliță timp de 3 minute, până devin tari. Într-un bol amestecați untul moale cu mărarul și pătrunjelul uscat.
  4. Condimentați carnea cu sare și piper și puneți câte 2 lingurițe din amestecul de unt cu verdeață în mijloc. Peste unt puneți câte un ou fiert și acoperiți-l în întregime cu amestecul de unt.
  5. Cu grijă înfășurați carnea, astfel veți obțineți o pulpă umplută. Apoi înfășurați pulpa în fâșiile de bacon feliate foarte subțire.
  6. Într-un bol bateți ouăle cu cu laptele. Puneți pesmetul și făina în două farfurii separate. Treceți pulpele de pui umplute prin făină, apoi prin amestecul de ouă și apoi în pesmet. (*Dacă doriți o crustă mai clară, atunci repetați procedura de două ori).
  7. Prăjiți pulpele într-o tavă cu ulei încins. Dați focul la minim și prăjiți pe ambele părți până se rumenesc frumos.*Este foarte comod de prăjit aceste pulpe într-o tavă de chec, vor încăpea perfect, la fel le puteți prăji și într-o tigaie simplă.
  8. Scoateți pulpele prăjite pe un platou tapetat cu șervețele de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei.
  9. Savurați cu plăcere! Notă: Din jumătatea de pui rămas puteți prepara o supă de pui delicioasă. Dacă doriți să preparați numai pulpele umplute și nu aveți nevoie de tot puiul, atunci puteți cumpăra doar 2 pulpe de pui, atât pulpa superioară cât și ciocănelul.

 

Pofta buna!

 

Imagini pentru Pulpe delicioase de pui cu surpriză pentru masa de Anul Nou! Trebuie să le încerci!

 

Sursa: savuros.info
Categorii