Fripturi si Gratare

Rată fragedă pe varză – Una dintre cele mai gustoase mancaruri, facută ca la mama acasă

 

 

Rata pe varza- Una dintre cele mai gustoase mancaruri

 

Cu toate că durează mai mult ca alte rețete, rezultatul final merită tot timpul acordat ei! Un preparat gustos pe care îl poți face în câte și mai câte feluri – după zicala ”câte bordeie atâtea obiceie” – dar rețeta aici de față este cea mai simplă și rapidă! Spor la treabă!

 

Ingrediente:

1 rață de 1-2 kg

1 ceapă mare

1 varză murată de 1 kg

1 varză proaspătă de 2 kg

300 ml suc de roșii

200 ml apă

sare, piper, cimbru, boia dulce – după gust

1 frunză de dafin

 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

Spală și freacă rața pe interior și exterior cu condimente și ulei. Dă-o la cuptor într- tavă în care ai turnat în prealabil o cană cu apă. Las-o la făcut timp de 60 de minute, după primele 30 întoarce-o pe partea celalată, să se facă egal.

Varza murată se taie fideluță și se pune la călit în puțin ulei la foc mediu spre mare. Pentru circa 20 de minute, cu capac și amestecând din 5 în 5 minute.

Separat se taie și se călește și varza proaspătă până se înmoaie. Taie ceapa solzișori. Combină într-un castron sucul de roșii, apa și condimentele.

Combină cele 2 tipuri de verze cu sosul mai devreme făcut. Scoate un pic rața deoparte, pune varza pat pe fundul tăvii și pune rața la loc peste.

Dă la cuptor totul timp de 90 de minute. Dacă observi că varza se usucă, mai scade focul și toarnă puțină apă. Întoarce din când în când rața, să se rumenească egal.

Când e gata, se porționează rața și se servește alături de varza din tavă și o porție de mămăliguță fierbinte.

 

Pofta buna!

 

Rata pe VARZA

Sursa




Categorii