Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Rețeta de caltaboși așa cum nu ai mai făcut vreodată… Vei mai repeta această rețetă!

 

 

 

 

Un lucru e cert: nu există Crăciun fără ca la masa festivă să există caltaboși. Iată care este cea mai bună rețetă, pe care nu o vei uita niciodată.

Pentru prepararea caltaboșilor aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 

Ingrediente:

2,5 kilograme maruntaie de porc (ficat, rinichi, splină, inimă),

Loading...

250 g carne grasă de porc,

700 g ceapă albă,

1 cană mare cu orez,

4 foi de dafin,

1 căpătânp de usturoi,

1 lingură rasă cu nucșoară măcinată,

1 lingură rasă cu boabe de ienibahar măcinat,

100 untură de porc,

mațe de porc bine spălate,

sare, piper negru măcinat,

1 lingură cu piper boabe.

 

Mod de preparare:

Pentru început, spălați bine toate măruntaiele cu multă apă rece. Puneți la fiert într-o oală mare și adăugați foile de dafin, 2-3 linguri cu sare, cățeii de usturoi și o lingură de boabe de piper. Ulterior, puneți la fiert organele de porc și carnea, tăiate în bucăți mari. Lăsați să fiarbă la foc mic.

După ce s-au fiert, scoateți organele și lăsați la răcit, dar păstrați zeama la cald. Spălați orezul în apă rece și rumeniți în untură apoi stingeți cu două căni și jumătate din zeama în care a fiert carnea. Se dă în clocot orezul, apoi se face focul mic și se mai lasă să fiarbă zece minute. Tocați ceapa mărunt și rumeniți în restul de untură. Dați prin mașina de tocat carnea și măruntaiele de porc fierte.

Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ceapă. Adăugați piperul măcinat, ienibaharul și nucșoara, adăugați orezul fiert și condimentați cu sare. Umpleți mațele cu această compoziție, legați la un capăt și puneți la fiert în apa în care au fiert organele. Scoateți din apă și lăsați la scurs, apoi puneți la rece.

Pofta buna!

 

Sursă
Categorii