Creme si Budinci

Reteta pentru cea mai mai buna cremă de ciocolată pentru prăjituri

 

 

 

 

Ingrediente:

Lapte – 150 ml

Ulei fara miros – 350 ml

de floarea soarelui, de samburi de struguri

Zahar pudra – 0.5 pah

Cacao pudra – 4 linguri

Lapte praf – 3 linguri

Esenta de vanilie -1 buc

plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum

Sare – 0.1 linguriteun varf de cutit de sare 

Mod de preparare : 

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata.

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare – mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

 

Pofta Buna!

 

Sursa: LaLena.ro




Categorii