Remedii naturiste

Rețete cu brusture în tratamentul cancerului

 

 

Rețete cu brusture în tratamentul cancerului

 

 

Ca rezultat al studiilor efectuate de către Institutului de cercetare oncologică, filiala siberiană a Academiei Ruse de Științe Medicale, Tomsk, efectul extractului de rădăcină de brusture asupra tumorilor canceroase ale șoarecilor a dezvăluit activitatea sa anticanceroasă pronunțată.

Ceea ce s-a dovedit că utilizarea acestei plante crește eficiența terapiei anticanceroase. Experimentele medicilor coreeni și japonezi au confirmat, de asemenea, efectul antitumoral al rădăcinii de brusture.

Acest lucru se poate explica prin faptul că rădăcina de brusture are proprietăți medicinale: leagă toxinele din sânge și le îndepărtează rapid din corp datorită efectului său diuretic. În plus, această plantă îmbunătățește funcția antitoxică a ficatului, având un efect coleretic și laxativ.

Datorită acțiunii sale diaforetice, antipiretice, antiinflamatorii și antibacteriene, rădăcina de brusture este un antibiotic natural care combate eficient diferite infecții, care ajută la creșterea imunității, care este importantă în cancer.

Deoarece radicalii liberi pot provoca și creșterea tumorii, putem spune că rădăcina de brusture inhibă creșterea tumorii datorită proprietăților sale antioxidante.

S-a constatat că rădăcinile de brusture reglează metabolismul, îmbunătățesc compoziția sângelui și a urinei.

Rădăcina de brusture (Arctium lappa L.) conține asparagină (amida acidului aspartic), un compus organic cu efecte antitumorale.

Studiile au relevat efectul antitumoral al acestei substanțe asupra unui model de carcinom pulmonar și asupra unui model de apoptoză a celulelor canceroase (programarea genetică a distrugerii celulelor tumorale).

În plus, conținutul de polizaharidă inulină ajunge la 45%. Sunt prezente diverse uleiuri: ulei esențial de bardan, ulei gras format din acizi palmitici și stearici.

Substanțe găsite – sitosterol, stigmasterol, precursori ai hormonilor steroizi.

De asemenea, conține taninuri, amărăciune, mucus, acizi cafeici și clorogeni.

Conținut ridicat de vitamine și microelemente: vitamina C (până la 450 mg%), rutină, caroten, microelemente – cupru, zinc, fier, titan, bor, mangan, staniu, vanadiu.
Aflați mai multe despre inulină. Această polizaharidă este componenta principală a rădăcinii de brusture. Odată ajunsă în stomac, inulina nu se descompune, ci formează un gel, deoarece sucurile digestive umane nu au enzimele necesare pentru aceasta.

Sub formă de gel, inulina trece prin toate părțile tractului gastro-intestinal și ajunge la intestinul gros, adsorbind diverse toxine, metale grele, radionuclizi de-a lungul drumului și îndepărtându-le din corp.

În intestinul gros, inulina stimulează creșterea bifidobacteriilor și lactobacililor utili pentru organism, care suprimă dezvoltarea bacteriilor putrefactive și patogene, contribuind astfel la scăderea producției și distrugerii endotoxinelor și alergenilor.

Sub acțiunea enzimelor bifidobacteriilor, inulina este aproape complet descompusă odată cu formarea fructozei, o substanță care se transformă în glucoză în celule.

După cum se poate vedea din cele de mai sus, inulina nu este doar nutriție, ci și un sorbent care ajută la curățarea tractului gastro-intestinal de substanțe nocive. Și există o mulțime de inulină în rădăcina de brusture, ceea ce îl face un medicament indispensabil în tratamentul multor boli, inclusiv a tumorilor oncologice.

În plus, o rădăcină care conține cupru, uricaza, se găsește în rădăcina de brusture, care este implicată în dizolvarea sărurilor de acid uric, care ajută și la reducerea acidificării corpului (acidoză), care se observă de obicei în aproape toate bolile de cancer.

Datorită acestei compoziții și a proprietăților medicinale, rădăcinile de brusture sunt foarte des utilizate pentru tratarea cancerului. Trebuie remarcat faptul că sunt utilizate toate cele trei specii ale acestei plante – pânză de păianjen, mare și mică, ale cărei proprietăți sunt foarte asemănătoare. Rădăcina de brusture este utilizată pentru prepararea medicamentelor anticanceroase în tratamentul tumorilor oncologice de orice localizare.

Brusturele este folosit sub formă de decocturi, tincturi și este chiar adesea luat crud. Se folosesc frunze, inflorescențe, rădăcini.

Brusturele are propriile date de colectare, care sunt determinate de semnele populare. Frunzele sunt recoltate de preferință dimineața sau înainte de prânz. Cele mai sănătoase frunze de primăvară. De asemenea, trebuie să fie uscate.

Rădăcinile sunt săpate seara, mai aproape de apusul soarelui și numai pe lună plină la începutul primăverii sau toamna târzie la plantele din primul sezon de creștere. Rădăcinile de brusture trebuie să fie suculente și cărnoase. Și la plantele din al doilea an, deja estompate, rădăcinile sunt lemnoase, nu sunt potrivite pentru scopuri medicinale. Se usucă la aer curat sau cuptor.

Rețete pentru boli oncologice cu brusture

Decoct de rădăcină de brusture: 2 linguri de rădăcină mărunțită se toarnă peste 0,5 litri de apă (se poate folosi apa clocotită), se fierbe într-o baie de apă timp de 15 minute. Se beau 0,5 căni de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese .. A se păstra la frigider cel mult 2 zile.

Infuzie de rădăcină de brusture și alte specii: administrată pe cale orală ca agent antineoplazic activ pentru cancerele organelor interne (esofag, stomac, ficat, uter etc.). Pregătiți astfel: 2-3 linguri de rădăcină se lasă peste noapte în 0,5 litri de apă clocotită și se bea 1 / 2 / 3 linguri de infuzie caldă de 3-5 ori pe zi înainte de mese.

Infuzie de brusture: luați părți egale de semințe, frunze uscate și rădăcini de brusture. O lingură de amestec se toarnă cu un pahar de apă fiartă răcită, pusă în frigider peste noapte. Dimineața, se fierbe la foc mic timp de 2 – 3 minute. După răcire, se filtrează. Bea 1 lingură de 3-4 ori pe zi cu puțin înainte de mese.

În plus, se bea un decoct de inflorescențe de brusture, preparându-le ca ceaiul, 8 – 10 flori pe pahar.

Este foarte eficient de tratat cu rădăcină de brusture proaspătă: radeți-o și luați câte 1 lingură de 5 ori pe zi.

Pentru cancerul de stomac, utilizați următorul amestec: fierbeți rădăcină proaspăt rasă cu o cantitate egală de unt, adăugați gălbenuș de ou de pui crud și luați câte 1 lingură de 3 ori pe zi.

Tinctura de alcool din rădăcina de brusture. Tinctura se face în următoarea proporție: o parte a rădăcinii zdrobite la 20 de părți de vodcă sau alcool. Lăsați timp de cel puțin 21 de zile, agitând regulat. Se bea 1 linguriță de 3 ori pe zi.

O tinctură cu adaos de miere nu este mai puțin eficientă: trebuie să faceți un amestec de 10 g (1 lingură) de pulbere de rădăcină, un pahar de vodcă, 200 g de miere. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi cu suc de brusture. (Apropo, sucul poate fi preparat nu numai din rădăcini, ci și din întreaga plantă pe tot parcursul verii).

O rețetă populară împotriva cancerului, recomandată de un mare expert în plante medicinale, Rim Ahmedov.
Calamus, rizom, – 10 g, brusture de pânză de păianjen: inflorescențe – 25 g, rădăcini – 35 g, ciulin de câmp, inflorescențe, – 50 g, plop negru, muguri, – 5 g la un litru de apă clocotită. După răcire, infuzia este gata. Se bea pentru cancer de stomac într-un pahar de 3-4 ori pe zi.

Rețetă Essiac Tea. 

Această compoziție a primit acest nume în Canada și Anglia.
1,120 g de rădăcină de brusture 2,80 g de măcriș, întreaga plantă cu rădăcini 3,20 g de coajă de ulm. 5 g de rădăcină de rubarbă
Amestecați totul, luați 15 g de iarbă pentru 1,5 litri de apă curată, Pregătiți un decoct: gătiți încet la foc după ce au fiert încă 10 minute. Se lasă timp de 12 ore, nu se filtrează. Se toarnă în sticle sterilizate și se pune la frigider. Luați 30 ml soluție adăugați 60 ml apă pentru a bea noaptea.

Pentru cancerul uterin, pregătiți: urzică, rădăcini – 30g. , vasc alb, ramuri – 25 gr. , dulce de pajiște, rădăcini (poate fi înlocuit cu iarbă cu efect analgezic, cum ar fi arnica de munte) – 25 gr. , rădăcini de brusture – 20 gr. flori de galbenele – 25 gr. Se toarnă 0,5 litri de apă fiartă în amestecul tocat uscat, se fierbe timp de 10 minute, se lasă 1 oră, se strecoară și se bea 150 ml de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Noaptea, introduceți tampoane de tifon vaginal adânc cu unguent de 30% propolis.

Din tumori. Rădăcină de brusture – 1 parte. Ulm, rădăcină – 1 parte. Trifoi roșu – 1 parte. Rubarba Tangut, rădăcină – 1 parte. Tartar înțepător – 1 parte. Ciulin, măcriș acru – 1 parte Se amestecă totul, se toarnă 0,5 l. apă clocotită, păstrați-o într-un termos peste noapte. Bea 1/2 cană de 5 ori pe zi. Ultima dată înainte de culcare.
Cursul tratamentului pentru orice formă de preparare este de 20 de zile cu pauze de 10 zile. Tratament pe termen lung – până la 6 luni.

Trebuie remarcat faptul că, conform tuturor canoanelor de vindecare, este mai oportun să se utilizeze mai multe plante anticanceroase în procesul de tratament. 

Iată câteva exemple de rețete populare pentru tratarea cancerului avansat.
– 25 g muguri de pin sau mesteacăn se toarnă în 1 litru de apă clocotită, se lasă o zi și se filtrează. La această infuzie se adaugă 30 g miere, 250 g zahăr, 500 g aloe, 20 g suc de patlagină, 150 g chaga, 10 g tinctură de pelin și 250 ml alcool medical (sau, care este același, 500 ml de vodcă). Toate acestea se amestecă și se lasă timp de 3-5 zile. Dozaj pentru adulți: 2 linguri cu 20-30 de minute înainte de mese de 2 ori pe zi.

În Siberia, pentru tratamentul bolnavilor de cancer, se folosește următoarea colecție:
100 g de măceșe, 75 g de pătlagină, sunătoare, urzică și nemuritoare, 50 g muguri de mesteacăn, frunze de afine, coada șoricelului, stejar, salvie, câte 25 g coadă de cal, coajă de cătină. Toate acestea sunt amestecate și împărțite în 10 pachete. Un sfert din conținutul unui pachet se toarnă cu 2 litri de apă, se fierbe timp de 20 de minute, se răcește și se pune într-un loc răcoros într-un borcan de sticlă. Luați 1 pahar cu o jumătate de oră înainte de mese de 3 ori pe zi. După 3 luni faceți o pauză de 2 săptămâni, apoi cursul se repetă. În timpul aplicării acestei colecții, bunăstarea pacientului se îmbunătățește și durerea dispare.

Trebuie să ne amintim că medicina pe bază de plante pentru cancer este utilizată dacă măsurile terapeutice tradiționale (chirurgie, radioterapie sau chimioterapie) sunt imposibile. 

 

Sursa
Categorii