Credinta

Rugăciunea de vineri pentru sporul casei. Este cea mai puternică rugăciune pentru ca locuința să fie ferită de toate relele

 

 

 

 

Din ce în ce mai multe familii se plâng că li se pare că au pagubă în casă și că nimic nu le merge bine, orice ar face. Din cele mai vechi timpuri, acest lucru se întâmplă atunci când cineva ia sporul casei. Iată ce rugăciune trebuie să citești vinerea pentru sporul casei.

Rugăciunea de vineri pentru sporul casei – Rugăciunea se citește în ziua de vineri, ținând post și îndemându-i și pe ceilalți membri să se roage împreună.

Pentru a nu trece printr-o asemenea situația, este bine să nu dați bani cu împrumut nimănui pentru că, așa cum a mărturisit sfântul părinte Ilarion Argatu, e posibil să vi se lege vrăji pe bani.

Astfel, în momentul în care vi se vor înapoia, dumneavoastră îi veți pune lângă ceilalți din casă și paguba e făcută. Dacă totuși acest lucru s-a întâmplat, părintele Argatu vă învață să țineți post luni, miercuri și vineri, și să dați banii cu apă sfințită, pentru a evita orice vrajă.

Iată și rugăciune pentru sporul casei.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Cel prea Înalt, mă rog ţie cu smerenie către a Ta slavă şi vrere, dă-mi Puterea de a înmulţi pâinile şi peştii, cum a făcut în pustietate Puterea Ta Dumnezeiască, când ai săturat noroadele.

Vezi-ne Iisuse Hristoase viaţa şi nevoile și asemeni păsărilor cerului fă-ne să dobândim, tot ce ne este de trebuinţă. Nu cerem Dumnezeule averi, nu cerem bogăţii, ci doar atât cât cere trupul nostru muritor, pentru a vieţui în lumea în care ne-ai lăsat, Dumnezeule Prea Înalt.

Prin puterea şi voinţa ta, din ceea ce avem, prin mare mila Ta, să dăm cu dragoste celor care nu au, astfel încât să se bucure și cel strain şi cel nevoiaş şi cel bolnav de la masa noastră, de la casa noastră, de la toate ale noastre când nevoia bate la uşă.

Nu rămânem ferecaţi, ci dăruim cu sufletul curat, mulţumindu-i lui Dumnezeu că avem de unde da din prinosul casei noastre celor nevoiaşi, celor străini. Dă-ne bucuria Doamne, că suntem în stare de a da.

Amin”.

 

Sursă 
Categorii