Credinta

Rugăciunea sfântului Foca alungă farmecele și te scapă de multe rele

 

 

 

 

Sărbătorit atât în iulie cât și în septembrie, sfântul Foca este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca fiind cel care-i gonește pe demoni, elimină farmecele și tămăduiește de toate neputințele.

Ocrotitorul marinarilor

Istoria povestește că sfântul Foca a întors mulți oameni la dreapta credință, chiar și pe păgâni care au încetat să se mai închine idolilor. Ocrotitor al marinarilor, acesta este chemat în ajutor de cei care înoată. Mai mult, se crede că sfântul Foca li se arată marinarilor, având grijă de ei, deșteptându-l pe cârmaci când adoarme, apare pe partea dinainte a corabiei și uneori chiar umblă pe mare.

Tradiția spune însă că sfântul Foca trebuie cinstit cu mare slavă pentru că altfel se răzbună pe cei care lucrează de ziua lui și nu puține au fost momentele când casele, cerealele gospodrilor și stogurile de paie au început să ardă din senin.

Loading...
Iată mai jos și rugăciunea…

“De prunc te-ai arătat vas strălucit al Duhului, cel ce te-ai îmbogățit de la El cu darul minunilor, Focă întru tot sfințite, de când ai început a-I sluji Mântuitorului întru cuvioșie, și ai băut întru nevoință paharul Lui. O, pe ține te rugăm, mijlocește pentru sufletele noastre.

Că pre un soare înțelegător al Bisericii de Dumnezeu luminat și purtător de lumina te-a pus pre ține Stăpânul cel prea înalt, mucenice, că să luminezi mulțimea credincioșilor. Că viețuirea și nevoințele tale le-a primit că un mir de bună mireasmă, Cel ce singur este milostiv”.

 

Sursa: Secretele
Categorii