Credinta

Rugăciunea sfântului Partenie vă scapă de vrăji și blesteme, demoni și boală

 

 

 

 

Grabnic tămăduitorul, izgonitorul de demoni și făcătorul de minuni, sfântul Partenie, episcopul Lampsacului este sărbătorit în fiecare an cu cinste pe data de 7 februarie.

Credincioșii care spun în această zi rugăciunea sfântului Partenie vor fi scăpați de orice vrăji și blesteme și totodată vindecați și feriți de boli.

Tămăduitor în adevăratul sens al cuvântului

Marele sfânt Partenie este cunoscut în mod special ca sfânt tămăduitor al tuturor bolilor sufletești și trupești, dar și pentru izgonirea demonilor și ușurarea celor care suferă de orice influență malefică.Imagini pentru saint parthenius

De asemenea, sfântul Partenie a fost înzestrat de Dumnezeu cu darul de a învia morții și săvârșirea de minuni , apărându-i pe oameni de orice capcană a vieții, salvându-i din primejdii și redându-le speranța.

Pe 7 februarie dați de pomană

Tradiția spune că cei care se roagă cu tot sufletul sfântului Partenie vor avea parte de ascultarea dorințelor iar în viața lor vor începe să apară lucruri bune.

Tradiția spune că în ziua de 7 februarie trebuie să nu vă certați cu nimeni, să faceți fapte bune, să vă ajutați aproapele și totodată să dați de pomană pentru sufletul vostru și al familiilor.

“Ierarhe al lui Hristos, Partenie, purtătorule de Dumnezeu, care ai primit dar îmbelşugat, lucrează cu folos, ca prin mijlocirile tale să ne aperi pe toţi de mulţimea primejdiilor şi a durerilor, şi de mânia demonilor păzeşte-ne, Părinte, pe noi toţi, tu care eşti mijlocitorul nostru înaintea lui Hristos Dumnezeu”.

 

Sursa: Secretele
Categorii