De data aceasta vin cu o reteta diferita: rulada cu slanina si carne tocata la cuptor. Are o crusta crocanta si un miez moale, deci poate fi folosita chiar si pentru sandwich-uri.
Daca nu tii cont de calorii, iti recomand sa incerci aceasta reteta.Cu siguranta, nu vei fi dezamagita!
Ingrediente:
- 3 kg piept de porc fara os
- 0.3 cana sare de mare
- 0.3 cana zahar
- dupa gust piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita seminte de fenicul
- dupa gust boia iute
- 15 gr rozmarin
- 15 gr cimbru
- 15 gr salvie
- 20 ml ulei de masline
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 30 ml vin alb demidulce
- dupa gust sare
- dupa gust piper
- 5 catei usturoi
- 400 gr carne tocata de porc
- 250 gr cirese deshidratate
- 1 buc ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei
- dupa gust sare
- dupa gust piper
- 20 gr pesmet
Mod de preparare:
-
Pregatim pieptul de porc pentru rulada. Alegem o bucata frumoasa de piept de porc.
Amestecam sarea de mare grunjoasa cu zaharul si frecam pieptul de porc.
Transferam carnea intr-un recipient si o lasam la marinat peste noapte.
-
Pregatim mixul de condimente. Prajim semintele de fenicul intr-o tigaie si apoi le zdrobim cu dosul cutitului.
Amestecam semintele cu boia dulce, boia afumata, boia iute si piper.
-
Scoatem carnea din frigider, indepartam excesul de zahar si sare si o asezam pe tocator, cu partea cu grasimea in jos.
Facem cateva incizii, presaram mixul de condimente si masam bine carnea.
-
Pregatim pasta de ierburi aromatice. Punem ierburile aromatice (rozmarin, cimbru si salvia) in mini-chopper.
Adaugam usturoiul taiat in bucati mai mici, uleiul, coaja rasa de lamaie, vinul, sarea si piperul.
Procesam, pana obtinem o pasta omogena. Intindem pasta in strat uniform peste carne.
-
Pregatim umplutura. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute.
Adaugam usturoiul si mai gatim inca 40-45 de secunde.
Transferam amestecul de ceapa si usturoi intr-un bol incapator.
Adaugam carnea tocata, sarea, piperul, pesmetul si ciresele deshidratate. Omogenizam ingredientele.
-
Intindem umplutura in strat uniform si incepem sa rulam pieptul de porc.
Legam rulada cu snur pentru carne si o asezam intr-o tava de copt.
-
Incalzim cuptorul la 200°C si coacem rulada timp de 70 de minute.
Reducem temperatura la 180°C si coacem pentru inca 90-100 de minute, pana cand temperatura din interiorul carnii indica 60°C.
Pofta buna!