Aperitive si Gustari

Ruladă cu slănină și carne tocată – Un preparat pentru întreaga familie

 

 

Ruladă cu slănină și carne tocată – Un preparat pentru întreaga familie

 

De data aceasta vin cu o reteta diferita: rulada cu slanina si carne tocata la cuptor. Are o crusta crocanta si un miez moale, deci poate fi folosita chiar si pentru sandwich-uri.

Daca nu tii cont de calorii, iti recomand sa incerci aceasta reteta.Cu siguranta, nu vei fi dezamagita!

 

Ingrediente: 

Rulada
  • 3 kg piept de porc fara os
  • 0.3 cana sare de mare
  • 0.3 cana zahar
Mix condimente
  • dupa gust piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • dupa gust boia iute
Pasta de ierburi aromatice
  • 15 gr rozmarin
  • 15 gr cimbru
  • 15 gr salvie
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 30 ml vin alb demidulce
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 5 catei usturoi
Umplutura
  • 400 gr carne tocata de porc
  • 250 gr cirese deshidratate
  • 1 buc ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 20 gr pesmet

 

Mod de preparare:

  • Pregatim pieptul de porc pentru rulada. Alegem o bucata frumoasa de piept de porc.

    Amestecam sarea de mare grunjoasa cu zaharul si frecam pieptul de porc.

    Transferam carnea intr-un recipient si o lasam la marinat peste noapte.

  • Pregatim mixul de condimente. Prajim semintele de fenicul intr-o tigaie si apoi le zdrobim cu dosul cutitului.

    Amestecam semintele cu boia dulce, boia afumata, boia iute si piper.

  • Scoatem carnea din frigider, indepartam excesul de zahar si sare si o asezam pe tocator, cu partea cu grasimea in jos.

    Facem cateva incizii, presaram mixul de condimente si masam bine carnea.

  • Pregatim pasta de ierburi aromatice. Punem ierburile aromatice (rozmarin, cimbru si salvia) in mini-chopper.

    Adaugam usturoiul taiat in bucati mai mici, uleiul, coaja rasa de lamaie, vinul, sarea si piperul.

    Procesam, pana obtinem o pasta omogena. Intindem pasta in strat uniform peste carne.

  • Pregatim umplutura. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute.

    Adaugam usturoiul si mai gatim inca 40-45 de secunde.

    Transferam amestecul de ceapa si usturoi intr-un bol incapator.

    Adaugam carnea tocata, sarea, piperul, pesmetul si ciresele deshidratate. Omogenizam ingredientele.

  • Intindem umplutura in strat uniform si incepem sa rulam pieptul de porc.

    Legam rulada cu snur pentru carne si o asezam intr-o tava de copt.

  • Incalzim cuptorul la 200°C si coacem rulada timp de 70 de minute.

    Reducem temperatura la 180°C si coacem pentru inca 90-100 de minute, pana cand temperatura din interiorul carnii indica 60°C.

     

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii