Placinte si Rulade

Ruladă Zebra – rapidă și foarte gustoasă! Va fi la mare căutare!

 

 

Ruladă Zebra – rapidă și foarte gustoasă! Va fi la mare căutare!

 

 

Vă prezentăm una dintre cele mai reușite rețete de ruladă. Este pufoasă, moale, delicioasă și deloc uscată.Trebuie să încercați neapărat această rețetă deosebită, este ideală la micul dejun savurată alături de o cească de ceai, cafea sau lapte. Va deveni preferata tuturor!

Ingrediente:

80 ml Ulei rafinat
8 bucăți Ouă
100 ml Lapte
85 g Făină
15 g Lapte praf
1 linguriță Zahăr vanilat
1/4 linguriță Sare
1/2 linguriță Praf de copt
110 g Zahăr
10 g Cacao
100 g Nutella

Mod de preparare:

  1. Încălziți puțin uleiul și-l transferați într-un bol. Adăugați laptele, cerneți făina, laptele praf, zahărul pudră, sarea și amestecați bine cu telul. Apoi adăugați treptat gălbenușurile (din 364 g de ouă) și amestecați până se încorporează toate.
  2. Separat bateți spumă albușurile (din 364 g de ouă) cu praful de copt. Apoi adăugați zahărul și mixați până obțineți o bezea fermă și lucioasă. Adăugați treptat albușurile bătute la compoziția de gălbenușuri și amestecați cu telul până se încorporează.
  3. Cântăriți compoziția obținută și o împărțiți exact în două părți egale. Puneți într-un bol jumătate din compoziția albă de aluat și adăugați 10 g de cacao cernută și amestecați bine cu telul.
  4. Tapetați o tavă de cu diametrul (28 x 28cm) cu hârtie de copt și începeți să puneți pe rând din compozițiile de aluat. Puneți 4 linguri din aluatul de vanilie, urmează 5 linguri din aluatul de cacao și continuați astfel până finisați cu compoziția de cacao.
  5. Scuturați tava de masă, pentru a se nivela blatul. Cu un bețișor de lemn trasați 8 dungi egale, iar în centrul checului puneți o linguriță din compoziția de vanilie, astfel veți obține un desen în formă de floare. Scuturați de două ori tava și dați-o la cuptorul încins la temperatura de 150°C, pentru 15- 20 de minute.
  6. Scoateți blatul și-l lăsați în tavă pentru 2 minute la răcit. Apoi răsturnați blatul pe o hârtie de copt, înlăturați 2 margini de blat și ungeți toată suprafața cu un strat de nutella.
  7. Rulați atent blatul și strângeți ușor rulada cu ajutorul hârtiei de copt. Înlăturați un strat foarte subțire de blat pentru a căpăta un aspect frumos. Înveliți rulada în hârtia de copt și o lăsați la temperatura camerei să se răcească pentru 10 minute, apoi o puteți porționa.
  8. Savurați cu plăcere!

Pofta buna ! 

 
Categorii