
Ingrediente:
- ficat, 350 g;
 - ouă, 2 bucăți
 - lapte, 250 ml;
 - sare, 1 linguriță;
 - piper, 0,5 lingurițe;
 - făină, 100 g;
 - ulei, 25 ml.
 
umplutura:
- 1 morcov și 1 ceapă;
 - cremă de brânză, 300 g;
 - usturoi, 2 căței;
 - mărar;
 - smântână, 50 g
 - sare, piper, condimente.
 
Mod de preparare:
Tocați ceapa mărunt și prăjiți-o în ulei până se înmoaie.
Dați morcovii pe răzătoarea mare și adăugați morcovii, prăjiți-i până se înmoaie.
Sfat: folosiți orice fel de ficat, porc sau pui.
Amestecați ouăle cu sarea, piperul, făina, laptele și bateți-le cu un blender până se omogenizează.
Prăjiți clătitele într-o tigaie și lăsați-le să se răcească. Nu îngroșați clătitele cu ficat.
Când întoarceți clătitele, ungeți suprafața cu ulei pentru a le rumeni. Ar trebui să obțineți aproximativ 10 clătite. Lăsați-le să se răcească.
Mixați ceapa, morcovul, usturoiul și smântâna într-un blender până obțineți o compoziție fină.

Amestecați legumele cu brânza, ierburile tocate, sarea și piperul, amestecați.
Întindeți umplutura pe clătită, tăiați-o în 8 bucăți și rulați fiecare bucată într-un covrig.

Aranjați frumos covrigii cu ficat pe o farfurie și decorați după gust.
Pofta buna!













