Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Salată ”O seară de iarnă” – un aperitiv rafinat pe masa de sărbătoare!

 

 

 

 

Va prezentăm rețeta unui aperitiv deosebit de savuros, perfect pentru masa de sărbătoare. Cu toții des întâlnim sfecla cu maioneză și nuci în calitate de aperitiv, aceasta fiind o combinație clasică de ingrediente. Salata de mai jos reprezintă aperitivul clasic din sfeclă cu nuci, completat cu ficăței și cașcaval. Obțineți un deliciu original, aromat și sățios, cu un aspect festiv și foarte apetisant.

 

Ingrediente:

-300 g ficăței de pui

-120 g de morcov

-150 g de cașcaval

-150 g de sfeclă

-90 g de ceapă

-100 g de nuci

-maioneză (maioneză de casă)

-ulei de floarea soarelui

-sare

-piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

1. Curățați ficățeii și tocați-i mărunt. Curățați și tocați ceapa. Curățați și dați morcovul prin răzătoare.

2. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până se înmoaie. Adăugați morcovul și amestecați. Prăjiți timp de câteva minute.

3. Adăugați în tigaie ficățeii și amestecați. Faceți focul mare și prăjiți timp de 5 minute. Amestecați periodic. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

4. Spălați sfecla. Înveliți-o în folie de aluminiu și coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 60 de minute. Lăsați-o să se răcească, curățați-o și dați-o prin răzătoare. Potriviți-o cu condimente după gust.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Tocați 50 g de nuci. Aranjați salata în straturi, precum urmează: sfecla, maioneza, nucile tocate, maioneza, ficățeii, maioneza, cașcaval ras. Decorați cu maioneză și miez de nucă. Dați salata la frigider peste noapte.

Notă: La dorință, puteți completa salata cu un strat de măr ras (ce urmează a fi aranjat după nucile tocate). Cel mai bine e să folosiți maioneză de casă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii