Credinta

Săteanul care a găsit o cruce misterioasă într-un butuc de stejar. Oamenii au plâns la vederea ei

 

 

Ce se întâmplă cu românii care muncesc în străinătate

 

 

O cruce apărută într-un butuc de stejar i-a făcut pe localnicii din Munţii Orăştiei să creadă că sunt martorii unui adevărat miracol.
Ştiri pe aceeaşi temă Ţăranul care a găsit o cruce misterioasă la poalele Sarmizegetusei: „U… Casa unei familii din Bucium, un sat aflat la poalele Munţilor Orăştiei, a devenit loc de pelerinaj pentru o mulţime de oameni veniţi să vadă cu ochii lor „minunea” descoperită în urmă cu câteva zile de Emil Polgar.
Sâmbătă dimineaţă, localnicul în vârstă de 56 de ani s-a apucat de crăpat lemnele aduse din pădure, pentru a-şi face proviziile pentru iarnă. A dat însă peste un butuc de stejar gros şi bătrân pe care cu greu a reuşit să îl spargă cu securea. După mai multe lovituri, buşteanul a cedat, iar omul a rămas înmărmurit în faţa lui. Semnul unei cruci conturată aproape perfect i s-a dezvăluit imprimată pe fiecare parte a lemnului crăpat în două.
„Când l-am desfăcut, am văzut că are crucea în el, în miezul de lemn. Niciodată nu am mai găsit aşa ceva, deşi am umblat mult prin pădure şi am lucrat de mic la lemne”, a relatat săteanul, citat de replicahd.ro.
Emil şi-a chemat imediat soţia la „minunea” din butuc, iar femeii i-au dat lacrimile văzând-o. A luat cele două lemne în braţe şi, emoţionată, le-a aşezat la loc de cinste în casa familiei, tratându-le ca pe nişte icoane preţioase. În scurt timp, întreg satul a aflat de cele petrecute în curtea pădurarului din Bucium, iar oamenii, în frunte cu viceprimarul comunei, au bătut la poarta acestuia.
Imagini pentru Săteanul care a găsit o cruce misterioasă într-un butuc de stejar. Oamenii au plâns la vederea „minunii” din munţi
Categorii