Desert

Savarine clasice, însiropate. Reteta simpla, de casă

 

 

 

 

Ingrediente:

6 oua,

linguri de zahar,

7 linguri de pesmet,

1 praf de sare.
2 cani de apa si o cana de zahar pentru sirop
500 ml frisca lichida pentru umplut
1 plic tort gelee rosu

 

Mod de preparare:

Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile si apoi se adauga pesmetul. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si apoi se asaza compozitia rezultata in formele de savarine unse cu unt si tapetate cu faina. Se pun la copt.

Preparam intre timp siropul din 2 cani de apa si o cana de zahar. Acestea se pun impreuna la fiert cateva minute. Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.
Cand savarinele sunt coapte le scoatem din forme si asa calde le scufundam in sirop. Nu trebuie lasate mult pentru ca pesmetul absoarbe repede siropul.
Se asaza savarinele insiropate pe o tava si li se taie capacul.  Se umplu cu frisca batuta, se asaza capacul peste frisca si se ung cu tort -gelee preparat dupa instructiunile de pe pachet. Dupa ce s-a intarit jeleu se mai poate face cu posul un mot de frisca deasupra. Se dau la rece.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Myra’s kitchen




Categorii