Desert

Se numește ” Prăjitura sendviș ” și este una dintre cele mai bune prăjituri cu brânză de vaci

 

 

 

 

Îți prezentăm astăzi rețeta pentru una dintre cele mai bune prăjituri cu brânză de vaci, cunoscută și sub numele de Prăjitura sendviș. Este ușor de preparat și, la fel ca restul rețetelor pe care vi le-am prezentat până acum, este delicioasă.

Rețeta pentru Prăjitura sendviș:

 

Ingrediente:

4 ouă

Loading...

150 g de unt

1 pahar de zahăr

500 g brânză de vaci

1 linguriță de praf de copt

2 linguri de cacao pudră

1 linguriță de amidon alimentar

jumătate de pahar de stafide (puteți folosi și alte fructe uscate, nuci sau coajă rasă de lămâie)
un pahar și jumătate de făină albă de calitate superioară

 

Mod de preparare:

Întâi de toate, se prepară aluatul:

se cerne făina și se amestecă cu praful de copt

se topește untul (100 g) și se lasă să se răcească puțin; peste unt se adaugă o treime de pahar de
zahăr, o fiolă de esență de vanilie și se amestecă bine toate ingredientele

adăugați și o lingură rasă de cacao și amestecați bine pentru a împiedica formarea de cocoloașe

tot în această compoziție se bate un singur ou și se amestecă în continuare

adăugați făina și formați un aluat care să nu se lipească de mâini

se ia o treime de aluat și se pune la congelator; restul aluatului îl vom întinde în tavă

se unge o tavă de 20 x 20 cm sau de 18 x 25 cm cu unt

se întinde aluatul uniform, cu mâinile, întrucât aluatul este mai moale și este mai ușor în acest fel

Cum preparăm amestecul de brânză?

se pun la topit 25-40 g de unt

separați albușurile de gălbenușuri din restul de 3 ouă

puneți albușurile la frigider

amestecați bine brânza folosind o lingură, astfel încât să nu aveți boțuri

adăugați restul de zahăr și esența de vanilie peste brânză și amestecați bine

amestecați gălbenușurile folosind o lingură

peste amestecul de brânză, adăugați untul topit și apoi gălbenușurile și amestecați în continuare

se spală stafidele sau fructele uscate pe care doriți să le folosiți și se adaugă peste brânză; tot
acum se adaugă și lingurița de amidon alimentar

scoateți albușurile de la frigider; se bat bine până se obține o spumă și se adaugă în compoziția de brânză

la final, se toarnă amestecul de brânză peste aluatul întins anterior în tavă; nivelați bine

aluatul de la congelator se rade pe deasupra compoziției

 

Poftă bună!

 

Sursa: bucrom.ro




Categorii