Credinta

Se poarta sau nu haine de doliu dupa inmormantare? Ce este scris in Biblie

 

 

 

 

Află ce spune Biblia despre hainele de doliu. Sunt lucruri pe care puține persoane le cunosc. De asemenea, este bine să știi care este semnificația hainelor negre purtate când moare cineva.

Ce spune Biblia despre hainele de doliu

În Biblie nu există informații referitoare la obiceiul de a purta haine negre la înmormântări. Deci, nu este un păcat dacă nu porți haine nengre în astfel de momente. Însă, pe de altă parte, dacă nu vei avea o astfel de ținută, atunci riști să le transmiți celor din jur un mesaj greșit.

Hainele negre purtate după moartea unei persoane apropiate au rolul de a transmite un mesaj. Este vorba despre durerea celui care le poartă și care trece prin momente dificile. De asemenea, hainele de doliu au rolul de a le arăta celorlalți că persoana care le poartă suferă, deci trebuie să fie înțelegători în acea perioadă.

Tradița de a purta haine negre în timpul doliului este una veche, apărută încă de pe vremea Imperiului Roman. În perioad aceea, familia persoanei care a încetat din viață avea obiceiul de a purta o togă de culoare neagră. Toga era din lână. Tradiția a continuat să fie repectată și în Evul Mediu și în Renaștere. Astfel, obiceiul a fost adoptat și de cei din Anglia. În timpul doliului, femeile aveau cape de culoare neagră. În plus, își acopereau fața cu voaluri negre.

La început, numai cei din clasele superioare purtau doliu. Însă, de-a lungul timpului, și ceilalți oameni au început să adopte acest obicei.

Acum nu mai este obligatoriu să se poarte negru în perioada doliului. Sunt permise și hainele închise la culoare. Important este ca ținuta să fie una decentă. Însă, trebuie să se mai știe și faptul că doliul nu se rezumă la haine negre. De asemenea, comportamentul celui care a pierdut o persoană apropiată trebuie să fie unul adecvat.

 

Imagini pentru doliu

 

Sursa: gandul.md
Categorii