Desert

Semilună cu nucă și cremă – o prăjitură cremoasă, aspectuoasă, cu un gust fin și aromat, divin

 

 

 

 

Semilună cu nucă și cremă – o prăjitură cremoasă, aspectuoasă, cu un gust fin și aromat – Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente…

 

Ingrediente:

pentru blatul de nucă:

6 albușuri
150 g zahăr
2 lingurite de cacao
150 g unt
150 g făină
un pliculeț praf de copt
150 g nucă măcinată

Loading...

pentru glazura de gălbenușuri:

6 gălbenusuri
150 g zahăr pudră
un pliculeț zahăr vanilat

pentru crema cu nucă:

100 ml lapte
160 g zahăr
150 g nucă măcinata
100 g ciocolată neagră
o linguriță esentă de rom
200 g unt

 

Mod de preparare:

 

  1. Pregătiți blatul de nucă: într-un bol mixați untul cu 80 g de zahăr până se spumează. Separat amestecați făina cu pudra de cacao și praful de copt. Cerneți amestecul obținut peste compoziția de unt și amestecați bine pentru a sparge toate cocoloașele.
  2. În alt bol mixați albușurile cu 80 g de zahăr pană devin o spumă albă și densă ca o bezea. Apoi adăugați treptat albușurile peste compoziția de unt și făină. Amestecați ușor cu mișcări de sus în jos, până se omogenizează cele două compoziții. Adăugați miezul de nucă măcinat și amestecați ușor cu spatula.
  3. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20 de minute, pană când se formează o crustă subțire la suprafață, blatul trebuie să fie pe jumătate copt.
  4. Pregătiți glazura de gălbenușuri: într-un bol puneți gălbenușurile, zahărul pudră, zahărul vanilat și mixați până își măresc volumul și devin ușor cremoase. Turnați crema de gălbenușuri peste blatul copt pe jumătate, repartizați pe toată suprafața și dați la cuptor încă 10 minute.
  5. Între timp pregătiți crema de nucă: într-o cratiță turnați laptele, adăugați zahărul, amestecați și fierbeți până se formează un sirop gros, circa 5-7 minute. Luați de pe foc și adăugați untul tăiat cubulete, ciocolata neagră mărunțită și amestecați până se dizolvă bine ingredientele.
  6. După ce ciocolata s-a dizolvat, adăugați esența de rom, nuca măcinată și amestecați bine. Lăsați crema la răcit pentru 15 minute, apoi o întindeți în strat gros peste blatul prăjiturii. Presărați prăjitura cu cele 30 g de nuci mărunțite dați la rece circa 2 ore. Scoateți prăjitura de la rece și decupați cu ajutorul unui pahar semilune.

 

Poftă bună!

 

Sursa: savuros.info




Categorii