Sfaturi utile

Sfaturi practice pentru a crește IQ-ul copilului… Chiar ajută la dezvoltarea inteligenței!

 

 

 

 

Orice părinte își dorește ca micuțul lui să aibă rezultate excepționale la școală și performanțe deosebite în alte domenii. Specialiștii susțin că un copil preia inteligența de la mamă în perioada sarcinii, dar putem să-l ajutăm să-i crească și nivelul IQ-ul. Cum faceți acest lucru, vedeți în rândurile de mai jos.

Introduceți pește în meniul celor mici

Potrivit oamenilor de știință, pentru ca micuții să aibă un IQ mai mare cu aproximativ 3,5 puncte, în perioada sarcinii mama trebuie să consume alimente care conțin acizi grași polinesaturați.

De asemenea, este foarte important ca în meniul copilului să fie introduse preparate din pește, mai ales somon, dar și nuci, migdale în formă crudă pentru conținutul bogat în Omega 3.

Loading...

În plus, copiii trebuie să aibă un orar de somn bine pus la punct, ca să li se poată dezvolta celulele nervoase. Specialiștii susțin că lipsa somnului le poate afecta celor mici lobii frontali, adică exact aceia care controlează abilitatea de a lua decizii și a forma amintiri.

Grădinița ajută…

Grădinița este un alt mod de a crește IQ-ului copilului, pentru că va reuși să învețe să socializeze și ulterior se va adapta la următoarea etapă a vieții sale, școala. La baza creșterii coeficientului de inteligență al copiilor stau atât cursurile de muzică cât și jocurile interactive dar și încrederea pe care o transmit părinții, pentru că în timp, copiii vor putea să fie responsabili de propriile acțiuni.

 

Sursa: Secretele
Categorii