Fripturi si Gratare

Simplu, rapid, delicios… Sosul face diferenta! Totul in tava de copt si la cuptor

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă deosebită de dovlecei cu pui și cartofi la cuptor. Este o mâncare foarte gustoasă, aromată și sănătoasă, perfectă pentru toată familia. Se prepară foarte simplu și rapid, are un gust deosebit și o aromă inconfundabil de parfumată și apetisantă. Puteți prepara această mâncare pentru o cină în familie, sau când aveți oaspeți în prag.

Ingrediente:

10 bucăți Pulpe de pui
4 bucăți Cartofi
2 bucăți Dovlecei

  Sos:

2 linguri Pastă de roșii
200 ml Apă fiartă
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Cimbru
1/2 linguriță Boia de ardei dulce
1 lingură Ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați rondele. Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunea (25×30cm) și puneți cartofii tăiați rondele, dovlecelul tăiat rondele și pulpele de pui spălate și uscate.
  2. Preparați sosul: puneți într-un bol pasta de tomate, adăugați apa fiartă, sare, piper negru, cimbru și boia de ardei dulce. Amestecați bine și turnați sosul obținut peste legume și carne.
  3. Acoperiți cu hârtie de copt umezită și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 220°C, pentru 45 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!




Categorii