Povesti de viata

Singurătatea doare. Dar să stai cu cei care te rănesc doare si mai tare

 

 

Singurătatea doare. Dar să stai cu cei care te rănesc doare si mai tare

 

 

Dacă persoanele din jurul tău îți provoacă mai degrabă suferință și griji decât bucurii, ar fi mai bine să te distanțezi de ele. Până la urmă, este mai bine singur decât cu persoanele nepotrivite.

Cu toții am auzit de expresia aceasta: mai bine singur decât într-o companie proastă. Cea mai bune decizie pe care o poți lua este să fii singur în loc să îți petreci timpul cu persoane toxice.

Uneori însă este foarte greu să renunți la situații, relații sau oameni care îți provoacă nefericire. De ce stai cu ei? Răspunsul este simplu: de frică.

Multe persoane se tem de singurătate din cauza convingerilor insuflate de alții de-a lungul întregii vieți. În viziunea lor, dacă nu ai prieteni sau un partener, ești un ratat.

Da, este adevărat. Frica de singurătate este dobândită. Gândește-te puțin: dacă o persoană dragă s-ar afla în aceeași situație, ai sfătui-o imediat să iasă din ea. I-ai spune clar că aceasta este soluția. Însă, atunci când este vorba de tine, ai o altă atitudine.

Este mai bine singur decât cu persoanele nepotrivite deoarece este mai bine să alegi fericirea în locul suferinței și să ții în preajma ta oameni care îți îmbogățesc sufletul, nu care ți-l sărăcesc.

Alegerea este a ta, așa că ai grijă să fie una înțeleaptă. Fericirea ta contează. Nu ai timp să te pierzi în tristețe, circumstanțe nefericite și oameni care îți dau o stare de rău. Nu mai sta pe gânduri. Este mai bine singur decât cu persoanele nepotrivite în preajmă.

 

Sursă
Categorii