Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Slănină cu muștar, la cuptor! Un aperitiv ce va fi foarte des solicitat!

 

 

 

 

Vă prezentăm rețeta unui aperitiv deosebit de delicios. Slănina cu muștar la cuptor se prepară foarte simplu, dintr-o cantitate minimă de ingrediente. Datorită faptului că aceasta se marinează peste noapte, apoi se coace în folie de aluminiu, gustul și aroma sunt înafară concurenței. Slănina se obține rumenă, picantă și suculentă. Este perfectă atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

 Ingrediente:

-1.5 kg de slănină

-20 g de muștar

-7 căței de usturoi

-condimente după gust

-sare

 

 Mod de preparare:

1. Spălați slănina și tăiați-o bucăți mai mici. Frecați-o cu sare și condimente după gust.

2. Întretăiați bucățile de slănină și umpleți spațiile formate cu usturoiul tăiat felii. Ungeți slănina cu muștar.

3. Înveliți slănina în folie de aluminiu și dați-o la frigider peste noapte.

4. Scoateți slănina din frigider și așezați-o pe o tavă de copt. Nu îndepărtați folia de aluminiu.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți slănina din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu.

7. Întoarceți-o la cuptor și coaceți-o încă timp de 10 minute, până se va rumeni.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii