Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Slănină delicioasă de casă – o rețetă specială, datorită căreia fiecare bucățică se topește în gură!

 

 

Slănină delicioasă de casă – o rețetă specială, datorită căreia fiecare bucățică se topește în gură!

 

Vă prezentăm o rețetă de slănină delicioasă de casă. Aceasta se obține foarte aromată și apetisantă. Datorită unei rețete speciale, veți pregăti o saramură perfectă, ce vă asigură un succes total. Slănina se păstrează foarte bine la congelator. Este numai bună pentru a fi servită tăiată felii sau pentru a pregăti din aceasta un pate deosebit de savuros.

 

Ingrediente:

-1 l de apă

-4 linguri de sare

-slănină

-2 frunze de dafin

-boabe de ienibahar

-boabe de piper negru

-10 căței de usturoi

 

 Mod de preparare:

1. Curățați pielea de pe slănină cu ajutorul unui cuțit, apoi spălați-o sub un jet de apă. Așezați slănina pe un prosop de hârtie și lăsați-o să se usuce.

2. Tăiați slănina bucăți mai mici, cu latura de aproximativ 5 cm.

3. Turnați apa caldă într-o cratiță. Adăugați sarea, frunzele de dafin, boabele de piper și ienibahar. Amestecați.

4. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere. Fierbeți-o timp de 3-4 minute. Lăsați-o să se răcească.

5. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.

6. Pregătiți un vas emailat sau de sticlă. Așezați la fundul acestuia puțin usturoi, apoi aranjați bucățile de slănină într-un strat (cu pielea orientată în jos).

7. Presărați cu usturoi tocat, apoi așezați încă un strat de slănină. Alternați astfel straturile, până veți umple vasul. Ultimul strat trebuie să-l constituie usturoiul.

8. Scoateți frunzele de dafin din saramură și aranjați-le între bucățile de slănină.

9. Turnați saramura (la temperatura camerei) în vasul cu slănină. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

10. Acoperiți slănina cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați-o la temperatura camerei pentru 48-72 de ore.

11. Dați slănina la frigider pentru 2-3 zile.

12. Scoateți slănina din saramură și uscați-o. Păstrați slănina la congelator, învelită în folie alimentară sau de aluminiu.

Notă: Folosiți un truc cu oul, pentru a verifica dacă ați adăugat suficientă sare. Scufundați un ou crud în saramură: dacă acesta plutește și nu se scufundă complet, înseamnă că saramura este numai bună.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii