Aperitive si Gustari

Ruladă cu slănină și carne tocată – Un preparat pentru întreaga familie

 

 

Ruladă cu slănină și carne tocată – Un preparat pentru întreaga familie

 

De data aceasta vin cu o reteta diferita: rulada cu slanina si carne tocata la cuptor. Are o crusta crocanta si un miez moale, deci poate fi folosita chiar si pentru sandwich-uri. Daca nu tii cont de calorii, iti recomand sa incerci aceasta reteta.Cu siguranta, nu vei fi dezamagita!

 

Ingrediente:

  • 800 gr slanina (nu prea groasa), 600 gr carne tocata
  • Cateva frunze de patrunjel, 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita piper dulce macinat, o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute, o lingurita maghiran
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Pentru inceput vom curata usturoiul si il vom zdrobi printr-o presa, apoi vom toca frunzele de patrunjel. Asezonam carnea tocata cu aceste doua ingrediente, apoi adaugam maghiran, piper, boia de ardei iute si dulce, sare si piper. Amestecam totul foarte bine.

Slanina se condimenteaza pe ambele parti cu un amestec format din boia de ardei dulce, boia de ardei iute si sare. Se pune apoi carnea tocata pe bucata de slanina. Se niveleaza bine si se ruleaza.

Se pune rulada intr-un vas termorezistent, se acopera si se baga in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 1.5 ore. Oprim apoi cuptorul, dar mai lasam rulada inauntru pentru aproximativ jumatate de ora.

Cand s-au scurs si aceste 30 de minute, se scoate rulada, se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru cateva ore, insa de preferat ar fi sa stea la frigider o noapte intreaga. A doua zi se poate taia si servi. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii