Sfaturi utile

Somnul nu te salvează dacă sufletul este cel obosit…

 

 

 

 

Existe momente în viață când poți avea sufletul obosit. Viața este o luptă, plină de încercări, teste și numeroase lecții. Pentru a-i face față este nevoie de mult curaj și multă perseverență. Aceste atribute au rolul de a pune presiune pe suflet, care în anumite momente obosește și încetează să mai emane energia de care avem nevoie.

Care sunt motivele pentru care ai sufletul obosit?

Există multe motive care vă fac obosiți și lipsiți de energie, dar primele 10 motive sunt enumerate mai jos:

– Nu iubești suficient

– Nu poți să spui “NU”

– Tot ceea ce faci este împotriva naturii tale interne

– Te angajezi în bârfe, argumente și lupte

– Produce gânduri negative despre tine

– Nu poți să depășești trecutul

– Ești înconjurat de oamenii toxici

– Nu te simți iubit suficient

Consecințele unui suflet obosit

1.Nu te poți odihni – te simți tot timpul obosit/vlăguit

Când ai sufletul obosit, chiar și după 8 ore de somn noaptea, te vei trezi obosit și fără energie. Indiferent cât de mult te odihnești, te vei simți la fel de obosit și fără vlagă.

2.Nu este capabil să atingă obiectivele

Un suflet obosit înseamnă lipsă de viață. În acest sens, este imposibil să-ți atingi obiectivele de zi cu zi.

3. Testul de energie

Există o modalitate de a afla dacă sufletul tău este obosit sau nu. Frecați-vă mâinile timp de aproximativ treizeci de secunde și apoi separați-le 4-5 cm. Simți o senzație caldă între mâini?

Repetați acest proces, dar de data diferența dintre palme să fie de aproximativ 9-10 cm. Repetați procesul până când ajungeți într-un punct în care nu vă simțiți nicio energie sau senzație caldă între mâini.

Dacă ajungi la acest punct înainte de a ajunge la lățimea umerilor, înseamnă că energia sufletească este complet scăzută, iar sufletul tău este obosit.

10 semne că ai un suflet obosit

Când am trecut prin perioade lungi de stres extrem, psihic sau emoțional, de multe ori sufletele noastre pot cădea într-o stare ciudată care poate fi confundată cu depresia.

Este greu să facem diferența între starea fizică proastă și momentul în care sufletul este pur și simplu obosit.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că sufletul are nevoie de timp pentru a se vindeca în același mod în care oasele rupte au nevoie de timp pentru a se repara. Deși sufletul nostru nu este vizibil, este la fel de important ca orice organ din corpul nostru.

Dacă ignorăm semnele pe care le primim din partea sufletului, consecințele pot fi foarte grave, cum ar fi anxietatea cronică, problemele de sănătate mintală sau depresia profundă. Iată 10 semne că sufletul tău este epuizat și are nevoie de o pauză.

Nevoie de odihna

1. În timpul zilei, tot ce doriți să faceți este să vă odihniți și să vă culcați. În timpul nopții, vă simțiți neliniștiți, deoarece când dormiți, visați atât de intens încât par desprinse din realitate.

2. Simțiți o senzație de durere în tot corpul. Puteți simți tensiune, amețeli, dureri de stomac, vedere încețoșată și dureri de cap fără niciun motiv.

Confuzie

3. Când cineva vă întreabă ce este în neregulă cu voi, nu știți ce să răspundeți pentru că nici măcar nu știți cum vă simțiți. Știți că în interiorul vostru se întâmplă ceva complex și profund, dar nu puteți explica de ce vă simțiți așa și mai important, de ce nu puteți ieși din acea stare.

4. Deseori vă simțiți fragmentați și dezorientați, pentru că mintea și corpul tău nu sunt sincronizate.

5. Toate emoțiile sunt intensificate. Vă simțiți extrem de emoționați și în cele mai multe dintre cazuri apare plânsul fără niciun motiv real.

Anxietate

6. Aveți amețeli ușoare, atacuri de panică sau anxietate cronică .

7. Vă simțiți profund singuratici chiar și atunci când sunteți printre alți oameni. Începeți să întrebați pe cei din jurul vostru ce se întâmplă cu voi și nu mai aveți încredere în oamenii apropiați.

8. Aveţi gânduri amare, supărătoare sau resentimente despre tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru, când sunteţi în mod normal plini de compasiune, iertători şi îngrijitori.

Slăbiciune internă

9. Trupul se simte slab și orice mișcare duce la epuizare. Vă lipsește energia și mergeți la sala, iar exercițiile fizice nu vă mai fac fericiți, deoarece a devenit o muncă prea grea pentru dumneavoastră.

10. De multe ori vă simțiți speriați și nesiguri cu privire la viitor. Uneori vă simțiți atât de drenat și de epuizat încât vreți să vă mutați într-un alt loc, unde să începeți viața de la zero.

Cum să-ți odihnești sufletul?

Iată cele mai simple metode pentru a-ți recăpăta energia sufletească:

– Iubește-te și fii pozitiv față de tine

– Fii creativ și lasă-ți imaginația să curgă

– Meditează în mod regulat

– Exclude din viața ta oamenii negativi și toxici

– Uită trecutul și trăiește clipa

– Cristalele pot regenera energia sufletească

 

Sursa 
Categorii