Sfaturi utile

Știai că orezul roșu reglează nivelul hormonal?

 

 

 

 

Potrivit specialiștilor, orezul este aliment de bază pentru jumătate din populația globului. Dar v-ați întrebat vreodată care este mai bun pentru sănătate? Cel alb? Negru? Sau roșu?

Sursă excelentă de magneziu, fier, mangan și zinc

Oamenii de știință spun că dintre toate tipurile de orez, cel roșu este cu totul excepțional pentru organism, grație incredibilelor calități pe care le are. În primul rând orezul roșu conține o cantitate mare de vitamina E și antioxidanți naturali, dar și vitamina B, o sursă importantă de fier, magneziu, zinc și mangan. Spre deosebire de frații lui, alb și negru, orezul roșu are în compoziție un grup de compuși chimici esențiali în absolut toate procesele organismului, respectiv lignani care previn apariția cancerului, reglează nivelul hormonal și întărește sistemul imunitar. Și tot orezul roșu este cel care conține proteine din belșug și ține obezitatea la distanță.

Excepțional pentru cei mici

Chiar dacă are o structură destul de rigidă, orezul roșu este indicat să fie introdus în alimentația micuților de peste șase luni, întrucât este ușor de digerat. Aveți grijă însă să-l pasați foarte bine la blender. Mai mult de atât, înainte ca micuțul dumneavoastră să-l consume, cereți părerea medicului pediatru. Cel mai bun de folosit este orezul roșu care provine din America de Sud sau cel din regiunea franceză Camargue.

Loading...

 

Sursa: Secretele
Categorii