Bauturi

Sucul din cartofi poate face minuni, înlocuind cu brio unele medicamente. Previne si vindeca gastrita si alte boli ale stomacului

 

 

 

Cartoful crud se foloseste de multa vreme in medicina naturista pentru vindecarea anumitor boli. In continuare iti ilustram proprietatile benefice ale acestei legume, precum si modul de preparare a unui suc sanatos de cartofi.

Cartoful vindeca numeroase boli

Mai multi medici naturopati de renume, printre care si Jovan Tucakov si Ivan Lesinger, au documentat proprietatile medicinale ale sucului de cartofi. Potrivit lui Lesinger, sucul de cartofi este un remediu natural foarte eficient pentru gastrita. In tratamentul gastritei, el recomanda consumul unei linguri de suc de cartofi diluat cu putina apa cu treizeci de minute inainte de fiecare masa.

Pentru ulcere gastrice si duodenale, se recomanda un consum de 50 ml de suc de cartofi inainte de micul dejun si alte 50 ml cu treizeci de minute inainte de pranz si de cina.

Potrivit medicului John Tucakov, sucul de cartofi scade eficient glicemia si este util in tratamentul bolilor pulmonare si al afectiunilor respiratorii. Sucul sustine inclusiv vindecarea de unele boli pulmonare grave precum emfizemul.

Mai mult, calugarul budist Tomizawa sustine ca un consum zilnic de 50 ml de suc de cartofi poate contribui semnificativ la vindecarea cancerului si a altor boli grave.

In medicina naturista, si nu numai, sucul de cartofi este un leac eficient pentru bolile de rinichi, de ficat si de inima. In prezent, se foloseste tot mai des pentru atenuarea simptomelor de diabet zaharat, reumatism si lumbago, precum si pentru coborarea tensiunii arteriale.

Beneficiile sucului de cartof sunt:

– Intareste sistemul imunitar

– Hraneste pielea si combate afectiunile dermatologice

– Detoxifiaza organismul

– Scade glicemia

– Are efect anticancerigen

– Previne si vindeca gastrita si alte boli ale stomacului

– Ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare

– Vindeca bolile renale si hepatice

Coaja de cartof este si ea un detoxifiant puternic, care are contine si multi nutrienti importanti. Consumul de cartofi cruzi, nedecojiti, asigura corpului o multime de nutrienti valorosi, printre care si proteine, carbohidrati, potasiu, magneziu, fier, zinc, si vitaminele C si B6.

Vitamina C continuta transforma cartoful intr-un remediu eficient pentru unele probleme dermatologice precum acneea si punctele negre. Poate fi folosit atat intern cat si extern, sub forma de masca faciala.

 

Modul de preparare a sucului de cartofi

Spala bine cartofii si indeparteaza tulpinile si toate vatamaturile vizibile.

Da-i apoi pe razatoare si pune-i intr-o panza de in. Stoarce-i bine in panza pentru a extrage sucul, sau poti folosi un storcator de legume si fructe.
Bea sucul obtinut in stare proaspata. Il poti combina cu suc de mere si de morcovi, precum si de orice alte legume si fructe. Pentru a-i imbunatati gustul, poti adauga si putina zeama de lamaie si miere.

 

Sursa: Sözcü Retete Perfecte.md




Categorii