Inedit

Sunt zile în care e greu să zâmbești, dar tot zâmbești. Pentru că viața este un dar inestimabil

 

 

 

 

Ai trait ceea ce nu-ti doreai deloc sa traiesti. Ai inteles ca nimic nu e atat de rau cum pare, mai ales dupa ce trece. Si ca poti sa suporti multe…

Vine momentul cand nu mai crezi in ceea ce nu merita catusi de putina incredere. Cand sperantele se fac tandari. Cand esti pregatita pentru orice, fie ceva rau, fie o binecuvantare. Cand stii ca, ceea ce iti apartine e clipa prezenta. O savurezi pe cea de fericire fara sa te gandesti la persistenta si esti rabdatoare cu cea potrivnica. Pentru ca nici una, nici cealalta nu dureaza la nesfarsit, se succed haotic.

Intelegi ca multe se perimeaza, uzeaza si trec, si foarte putine dainuie, propasesc, rezista. Si in asta consta proba valorii, scrie garbo.ro.

N-ai fost ferita de incercari care totusi nu te-au doborat definitiv, desi ar fi putut. Ai trait ceea ce nu-ti doreai deloc sa traiesti. Ai inteles ca nimic nu e atat de rau precum pare, mai ales dupa ce trece. Si ca poti sa suporti multe.

Ai trait dureri nemaivazute in care incerci sentimentul sfarsitului. Dar ai trait si bucurii pure, adevarate, simple. Si ai inteles ca toate se compenseaza.

Ai suportat tradari pe care nu le-ai rasplatit la randu-ti cu tradare. Te-a durut, ai iertat, i-ai primit pe acestia cu intelegere. In cele din urma, asta a contat pentru tine, nu pentru ei.

Ai inteles ca orice apropiere aduce cu sine tristetea. Si asta e parte a relatiilor importante in viata. Daca e o legatura puternica, se trece peste cu iertare, daca nu – se destrama.

Ai inteles ca atunci cand obtii ceva, neaparat pierzi din ceea ce deja iti apartine. Somptuozitatea, grandoarea presupun, de obicei, renuntare la simplitate, puritate, naturalete. Si aici trebuie sa-ti cantaresti bine alegerile.

Ai inteles ca cele mai grave lucruri se intampla molcom, iti rapesc acel genuin din fiinta fara sa-ti dai seama cand anume. Atunci cand iti traiesti viata si nu stii ca esti fericit. Cand lumea iti apartine si nu stii ce sa faci cu asta.

Sunt zile in care e greu sa zambesti, dar esti cu adevarat recunoscatoare pentru acest dar unic, ales, inestimabil – viata.

Si atunci, bucuria ta licareste intr-o lacrima izvorata in timp ce inalti o ruga de multumire!

 

 Sursa
Categorii