Inedit

Mamele nu-si uita mamele

 

 

 

 

“Cine are o Mama, are un Dumnezeu pe pamint si acest om nu se va plânge niciodata ca i-a lipsit caldura sufleteasca si alinarea pe care doar o mama ti-o poate da neconditionat. Cine are o Mama- are si casa plina de vreme insorita si inima plina de nadejde si curaj! Cine are o Mama-are si cel mai de incredere prieten si cea mai frumoasa Patrie! Caci Mamele nu ne dau doar viata, ele ne mai umplu si viata de sens si inima de putere!

Ele -Mamele noastre sunt un izvor nesecat de dragoste si iertare in lumea asta stearpa de bunavointa si afectiune. La ele fugim cind sufletul tinjeste dupa alinare, cind trupul e strapuns de gloantele bolilor, cind altii ne condamna lasitatea … Ele sunt mereu acolo, gata sa ne tolereze orice capriciu, sa ne insufle incredere de sine si curaj viguros de a trai viata la superlativ!

Mamele nu-si uita niciodata mamele, pentru spiritul lor de sacrificiu cu care ele ne binecuvinteaza existenta, pentru dragostea si grija lor dumnezeiasca, cu care ne educa vointa si dorinta de a trai, pentru ceea ce suntem si ceea ce avem datorita lor, pentru orele nedormite la capatiiul nostru, pentru dulciurile care au trecut prin miinile lor fara a fi gustate doar ca sa le gustam noi, pentru hainele vechi purtate cu anii doar ca sa ne innoim noi garderoba lunar, pentru toate astea amintirea lor va ramine mereu vie …

A fi mama inseamna sa tolerezi si sa suferi in tine! Toate durerile, toate lacrimile, toate dorurile si grijile unei mame, toate ramin ascunse in umbra inimii ei,daca e o mama buna… Copilul ei ii vede doar zimbetul – un zimbet frumos care ascunde deseori si teama si foamea si neliniștea si oboseala ei, un zimbet care are puterea sa ii vindece copii, dar nu si golurile inimii sale…

Mamele renunta la pacea si la tihna lor, pentru fericirea copiilor! Mamele daruiesc dragoste la superlativ ! Mamele ofera prietenie de incredere si sustinere de fier! Mamele iubesc si asteapta cu o dragoste adolescentina- inepuizabila si mereu gata de sacrificii!”

 

Sursa
Categorii